Nudistbad införs på El Confital

Nudister får nobben på Canteras

Las Palmas kommunfullmäktige har beslutat att det inte kommer att bli något nudistbad på någon del av det fyra kilometer långa strandområdet Canteras i Las Palmas.

Istället hänvisas nakenbadarna till det ”vildare” strandområdet El Confital ute på halvön La Isletas.

Foto: Björn Ulffson & Terri Casella / Kanarieliv!

Debatten om nakenbadets vara eller inte vara har kommit och gått genom åren på Gran Canaria. Det finns avskilda stränder som traditionellt använts av nakenbadare, som tex klippbadet vid Las Salinas på öns norra del, någon mil utanför Las Palmas mot Agaethe. Men i princip är det inte tillåtet att bada naken på de flesta offentliga badstränder, vilket ställer till förtret för nudister och andra nakenbadare.

Nudistföreningen i Las Palmas ansökte tidigare i sommar om att få använda delar av Canteras-stranden i Las Palmas till nakenbad, men fick nu avslag under helgens fullmäktigemöte. Fullmäktige hänvisar istället nudistföreningen och andra nakenbadare till El Confital, vilket ligger i anslutning till Canteras ute på halvön La Isleta.

El Confital har traditionellt varit ett campingområde för kanarierna, men en het debatt följdes av regelrätta kravaller då fullmäktige beslutade att införa matlagnings- och övernattningsförbud på strandområdet för ett par år sen.

Nu återstår att se hur kommunfullmäktiges beslut om att tillåta nakenbad påverkar debatten om El Confital.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: