Jättesegelbåt gästade Las Palmas

Tremastad 90-meters mexikansk ”mastodontbark” gästade Las Palmas

Foto: Leif Kempe

Så här såg det ut när den enorma, tremastade segelbarken Guauhtémoc från Mexico gästade Las Palmas i lördags. Kanarielivs fotograf Leif Kempe fick gå ombord på den ståtliga segelskutan som låg i Las Palmas hamn under en vecka i september.

Bilden ovan visar skeppets enorma storlek.

Det var på förmiddagen måndagen den 10 september som det mexikanska segelfartyget anlöpte Las Palmas hamn. Skeppet är hela 90,5 meter långt och torde vara en av de större segelskutorna som gästat Las Palmas hamn i modern tid.


– Skeppet gjorde fin entré med musik och besättningen stående på råarna, rapporterar Kanarielivs fotograf Leif Kempe.

Leif Kempe fick även tillfälle att gå ombord på skeppet, och bland annat träffa kaptenen och Mexicos ambassadör, vilka båda finns med på bilderna.

Leif Kempe fick även tillfälle att överlämna ett fint bildcollage till Guauhtémocs kapten, Mario Carbajal Ramirez, vilket mottogs med stor tacksamhet. Bilderna var baserade på denna Vimmelbildsserie.

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat!

I lördags, den 15:e Guauhtémocseptember, klockan 10.00, avlöpte barken igen på en 28 dagars seglats till Willemstad, Curacao i Antillerna.

Närmast före hamnen i Las Palmas var skeppet i Kotka i Finland, Stockholm, Szezecin Polen, Rostock i Tyskland och Bilbao på spanska fastlandet.

Guauhtémoc är 90,5 meter lång, 12 meter bred och 5 meter hög. Båtens vikt är 1800 ton och den har en yta på 2368 kvadratmeter.

Guauhtémoc kan bära totalt 274 personer ombord.

Guachtémoc byggdes åren 1981 – 82, som ett skolskepp för att instruera kadetter och officerer.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: