Jättestor SALLADSPLANTA i Tasarte

JÄTTE-SALLADSPLANTA.jpg

Antonio Moreno visar upp en salladsplanta som är något av ett monster.
Hustrun fick några Vattenmelonkärnor av en bekant och satte dom i trädgården bakom sin berömda restaurang OLIVA vid Playa de Tasarte, södra Gran Canaria.
Det märkliga var att när det började gro och komma upp grönt blev det inte tillstymmelse till Vattenmelon. Det fortsatte att växa grönt och till slut förstod Morenos att det inte var Vattenmelon utan en Salladsplanta som växte där.
När den var 70 cm i diameter skar de av plantan och åkte ner till Mogán för att visa upp den och ta kort på den och skicka det till tidningarna.
”Jag har inte sett maken till salladsplanta tidigare”, försäkrar restauratören i Tasarte. Hans restaurang är mycket känd för sin Bläckfisk-pyttipanna. (Det heter Ropa Vieja de Pulpo). Antonio Moreno förklarar att Bläckfiskpyttet är ett recept som hans fru Francisca kom på för 23 år sedan när de startade restaurangen OLIVA vid Playa de Tasarte.
Det var två lika stora plantor som kom upp och den andra plantan använde Francisca i restaurangen i torsdags och den räckte till sallad för alla 70 gäster de hade under dagen.
Ur La Provincia / Gunnar Forsberg 

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: