Sverige blev etta i Schlagerfestivalen

Sverige etta i ESC

Sverige med Loreen och ”Euphoria”, favorit redan från start, fick sin femte seger i Eurovision Song Contests historia, som hölls i Baku i lördags.
Spaniens bidrag med ”Stanna hos mig” och Pastora Soler som sångare, blev nummer 10 av 26 länder.
Pastora Soler är det bästa Spanien lyckats med, tillsammans med Kanarieöarnas representant år 2004, RAMÓN, som fick samma placering då.

Spanien lyckades få poäng av Rumänien (6), Österrike (6), Belgien (6), San Marino (1), Frankrike (6), Storbritanien(8), Bosnien-Hercegovina (5), Bulgarien (3), Schweiz (8), Cypern (6), Nederländerna (6), Portugal (12), Island (2), Sverige (4 ), Estland (4), Finland (3), Ungern (1) och Israel (10).

Spanien på tionde plats

Man kan säga att de också var en fin insats av de Azerbajdzjanska värdarna och en helt ny spektakulär gala med fantastiska resurser.
Det kanske mest humoristiska inslaget var ”de  ryska mormödrarna”, på denna upplaga av den 57 europeiska Song Contest.
En spansk slutkommentar kanske är på plats:
” Prognoserna infriades och Loreen vann. Pastora Soler sjöng bra men det var inte tillräckligt i en tävling där showen har företräde framför talangen.”  (tolka det, den som kan)

Ur Canarias7 / Gunnar Forsberg


Comments

 1. Kanarieliv skriver: Pastora Soler är det bästa Spanien lyckats med, tillsammans med Kanarieöarnas representant år 2004, RAMÓN, som fick samma placering då.

  Det måste väl avse 2000-talet? Vi gamla uvar minns Massiel (La la la) och Salomé (Vivo cantando) som knep förstaplatsen 1968 och 1969. Sedan dess har det varit mest elände 🙂

  • Hallå Håkan.
   Ursäkta att jag inte besvarat din kommentar, men jag har inte lagt märke till den förrän nu. Jag har varit sysselsat med lite annat.
   Mitt svar är bara detta: Jag har tagit detta ur Canarias7 och refererat till det dom skriver. Trodde att dom var pålästa och visste, men ”gamla Uvar som du, har mera att komma med. Jag komemr ihåg när Las Palmaskillen Ramón vann för Spanien. Innan dess har jag ingen koll.
   Tack ändå för påpekandet / Gunnar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: