Årets amatörmålartävling i Las Palmas gick lördagen den 20

Varje år vid denna tid anordnas en amatörmålartävling där alla amatörer är inbjudna att delta.

Glad målare

I år, 20 oktober 2012, var det sjuttonde året som som ”snabbmålartävlingen anordnade på Mesa y López-gatans centrala del.
I år var det drygt 200 deltagare, mest från Las Palmas, men även från andra orter på ön och fastlandet. Även andra nationer var representerade.

Tävlingen anordnas av den lokala föreningen av företagare runt Mesa y López-gatan och har blivit mångkulturell på många sett, då det inte bara är Kanarier från Gran Canaria, utan också från Tenerife, La Palma, Lanzarote och olika punkter på Iberiska halvön som Madrid, Murcia, Sevilla, Toledo, Ciudad Real och Huelva som deltar. I år var det även folk från Kuba, Italien, Argentina, Ecuador, Tyskland, Bulgarien – för att nämna några.
Tävlingen kännetecknas av den begränsade tid för genomförande av en färdig målning med en stor publik som flanerar runt målarna hela tiden. Det kan distrahera men kanske också stimulera. Vem vet hur man skulle reagera om man satt i samma situation själv. Yngsta och äldsta deltagaren var 16 och 84 år.
Målarna får ha med sig sina hjälpmedel och starta upp kl. 09.00 och inlämningen sker mellan 14.00 och 15.00. Det sker genom att mitt emot El Corte Inglés finns en inlämningsstation där man dokumenterar sin medverkan genom att visa deltagarnumret och sitt verk och blir fotograferade. Sedan ska en jury avgöra vilka målningar som deltar bland de 15 som får priser.
Prissumman är 16.600 € uppdelade på följande sätt: Första pris: 3000 €, sponsrad av Företagsföreningen Meza y López; Andra pris: 1900 €, av Las Palmas stad och utlämnas av Borgmästaren Juan José Cardona;
De återstående 13 priserna delas med att den första får 900 € och de andra minskar i värde, så att alla får en prissumma.
Sponsorerna är: El Corte Ingles, Lamido SL, Endesa, Heineken Canarias, Gran Canaria, Foundacion Mapfre Guanarteme, Maya, Litografia Gonzalez, Bankia, Albert Jewelers , La Caixa, McDonald och Hotel Fataga.
Denna snabbmålningstävling har blivit ett tack till alla och ett måste i stadens kulturella kalender och den bästa möjligheten för lokala konstnärer, hobby- och målarstudenter att visa sin kreativitet.

Kanarieliv säger GRATTIS till alla deltagare.
På grund av flera begivenheter samma dag, fick vi inte så många bilder som vi brukar, men håll tillgodo med dessa.

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat

Text: av Gunnar Forsberg; Foto: Gunnar och Gunilla Forsberg, fotograferat med Smartphone. 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: