Karnevalens höjdpunkter under veckan

Karnev0564Under veckan som gått har boende och besökare i Las Palmas kunnat njuta av några av karnevalens höjdpunkter, som den stora ”Talk-fiestan”, ”Solkarnevalen” på Canteras och Drag Queen-galan.

16 finalister deltog i Drag Queen galan i fredags. Vinnare blev Xoul Drag, och andraplatsen tog Drag Drag Eiko, samt tredje plats Gala Dragu.

Karnev0582

För att se Vimmelbilderna i storformat från veckan som gått, klicka här!

TV-kanalen TVE sände finalen live på Kanarieöarna, med en två timmars fördröjning tioll resten av Spanien. Kvällens värd, Roberto Herrera,  fick hjälp av ett par andra kända namn, Garo och Xayo Angel Moreno. Dessa tre presenterade galan med den humor som anstår Las Palmas Drag Queen-gala.

Karnev0554I måndags firades den ”Traditionella Karnevalen”, vilket är en omdöpt version av den gamla ”Fiesta de Los Indianos”, även kallad ”Fiesta de Los Cubanos”., vilket är en gammal tradition från ön La Palma. Den går ut på att man kastar talk-pulver på varandra, och för att inte förstöra sina vanliuga kläder måste alla deltagare vara klädda helt i vitt. Fiestan är till minne av när utvandrade kanarier från La Palma blev rika på Cuba, och sedan återvände till La Karnev0555Palma. För att visa sitt välstånd ordnade de återinflyttade La Palma-borna då en fest där de kastade mjöl på varandra för att visa sitt nyvunna välstånd. Efter kritik från La Palma, som inte var så förtjusta i att Las Palmas-karnevalen ”snodde” den mindre öns egen fiesta, så har det här delmomentet nu döpts om till ”La Fiesta Tradicionál”.

Karnev0573I tisdags gick ”Solens Karnevalståg” på Canteras-stranden, ett slags mindre Karnevalståg på stranden istället för på gatorna, som under den Stora Karnevalsparaden. Tyvärr uteblev solen, men det såg gamska roligt ut ändå:-) Vi återkommer strax med vimmelbilder även från den.

Foto: Åsa Gustafsson/ Promoción de Las Palmas de Gran Canaria

Vimmelredigering: Leif Kempe

 

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: