Musikalisk fest på en Tenderete i Las Palmas

  09033780bDet spanska ordet TENDERETE är ett uttryck för en tillfälligt försäljningsställe utomhus, en torgdag där man säljer sina alster, mat, kläder och allsköns småsaker.
En Tenderete monterar man snabbt och använder den under den tid som behövs och plockar ihop sakerna och nedmonterar El Tenderete och monterar den på annan plats.
Skulle kunna jämföras med marknaderna i Sverige där ”knallarna” gör samma sak.
Man har antagit samma namn och ord för en tillfällig musikfest, med mat och dricka.
På den Spanska televisionen TVE, förekom det ett program, som t.o.m. sändes Internationellt, där musikaliska människor tog med sig sina instrument och gjorde en riktig trevlig fest då alla sjunger, spelar på sina stränginstrument och någon tar en vers solo och sjunger med mycket kraftig röst, till allas förtjusning.09033797b

Leif Kempe följde med Inger och Donald Hjelm på en Tenderete utanför Las Palmas och därifrån kommer vi att få se en filmupptagning på Kanarielivs Youtube-sida.
Det går inte att ta miste på glädjen och festen då instrumentalisterna spelar med stor bravur. Man ska särskilt lägga märke till en äldre, vänsterhänt Timple-spelare som behandlar sitt fina instrument med den äran.
Video thumbnail for youtube video Musikalisk fest på en Tenderete i Las Palmas - Kanarieliv!Inger och Donald smälter in i folkvimlet med maten och miljön. Efter åren här på Gran Canaria har dom lärt sig så mycket spanska så dom kan trivas ibland kanarierna. Dom är ett exempel på skandinaver som utnyttjat tiden, de vintrar dom varit här, till att praktisera den spanska dom lärt sig. Det har blivit många Tenderetes under åren.

I Leifs foto och video-arkiv finns mycket som vi kommer att ta fram och publicera på Kanarieliv under sommaren. Var med och titta in på sidan och sprid till dina vänner och bekanta att ” www.kanarieliv.se är en aktuell sida med nyheter och reportage från Gran Canaria”

Text: Gunnar Forsberg; Foto/Video: Leif Kempe


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: