Det nya Akvarieprojektet för hamnområdet i Las Palmas, beviljat och presenterat.

Las Palmas Kommun, Las Palmas ACAUARIO 2Hamnmyndighet och Loro Parque, presenterade denna lördag konstruktionen av Akvarieprojektet som kommer att heta ”Havspoem”.


Detta Akvarium kommer att vara det stora dragplåstret för alla turister till staden, kanske främst för kryssningsturisterna, som kommer att se det från kryssarna och ha det till hands när dom går av sin båt.
Ytan som är erbjuden för denna attraktion är 10 000 kv.meter, norr om köpcentret El Muelle och beräknas kosta 60 miljoner Euros.ACAUARIO-3

Firmatecknarna för projektet var: Högsta ledarna för Loro Parque (Puerto de la Cruz på Tenerife), Wolfgang och Christoph Kiessling; Ordföranden för Hamnmyndigheten i Las Palmas, Luis Ibarra; och Borgmästaren i Las Palmas Juan José Cardona.

Byggnationen kan nu starta upp efter det att Stadsfullmäktige tog beslutet den 25 september 2013.
Denna stora förändring i hamnen har kallats ”Mötet mellan Hamn och huvudstad”.
ACAUARIO 1Det blir en del förändringar för tillfarten till platsen, Parkeringsplatser, strövområden och gångvägar , m.m..
Guardia Civil-porten flyttas norrut och vid ”norra området kommer det att bli en övergång till Tenerife-gatan för att kunna komma till och från Viken på Las Canteras.
Hamnmyndigheten skjuter till 12,3 miljoner Euros för denna anpassning.
Byggnationerna och anpassningarna kommer att vara färdigställda samtidigt med invigningen av Akvariet i slutet på nästa år, 2014.

Text: Gunnar Forsberg ur CANARIAS7. Foto: ur samma tidning.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: