Vår krönikör Tony Larsson berättar

Precis som tidigare år längtar man tillbaka till sol och värme och då gärna till solsäkra Gran Canaria.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
I augusti förra året frågade vår yngste son Richard oss om vi hade planer att fara till GC 2014.
Vi har en andelslägenhet i Palm Oasis, Sonnenland, Maspalomas där vi tillbringat många sköna veckor, mestadels bara Lilian och jag, men under fjolåret var vår äldste son med sambo där för att testa.

Vi undersökte möjligheten att hyra en lägenhet ytterligare för att få plats med Richards familj, hustru och tre barn. Det gick att ordna och i mitten av augusti 2013 var allt bokat. Avfärd 20140215.

Hustrun och jag flög från Arlanda medan Richard med familj flög från Kastrup.
Vi anlände på em den 15 februari och på flygplatsen stod en bil och väntade på oss och tog oss till vår bostad. Snabbt installerade vi oss tog en tur i den paradisiska parken, hälsade på vänner i personalen och kände hur lugnet drabbade oss. Solen värmde, poolerna gnistrade i solskenet, koltrastarna och papegojorna höll konsert, blommorna doftade underbart och alla människor var glada och hälsade.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vi fick även nyckelkort till Richards lägenhet så vi kunde iordningställa för familjen, se till att det fanns mat när de skulle anlända, vilket skedde 23.30 med bil från flygplatsen. De tre barnen, 8, 4, och 1,5 var precis som föräldrarna, trötta, men kunde snabbt efter kvällsfikat krypa ned i sina sängar och sova.

Morgonen grydde med kanonväder och barnen tillsammans med sin pappa rusade till barnpoolen och ockuperade ett antal solstolar. Vi kände oss något trötta efter den långa resan, men strax var även vi på gång. Parasoll och solcreme fanns just då inte i sinnevärlden, utan jag satte mig vid poolside och beundrade våra barnbarns lekar i vattnet, Det blev flera timmar i solen den dagen. Morgonen därpå när jag gjorde min morgontoalett såg jag en helt främmande person i spegeln, en man något högröd i ansiktet men helt utan rynkor i pannan. Jag hälsade på spegelbilden och sa mitt namn och personen i spegeln såg förvånad ut, det var ju mitt eget ego jag mötte, hela ansiktet var botoxbehandlat, jag var helt utslätad i pannan. När jag försiktigt kände på svullnaden, var den mjuk och gav efter något. Hustrun såg munter ut trots den tidiga morgonen, men rekommenderade mig genast ett inköp av passande keps.

Barnbarnen var överlyckliga över rutschbanan till barnpoolen. Den frekventerades flitigt och till slut fick de till och med se farfar mödosamt ta sig hela vägen ned, dock utan glid. Ingen succe direkt.

Morgonpromenaderna med minstingen, en tös på 1,5 år i vagn, och sonsonen 4 år i hand med farmor, var sköna upplevelser så gott som varje dag. Tösen somnade under solskyddet och 4-åringen frågade farmor om allt han såg, hade synpunkter på andra vi mötte. Efter en timme tröttnade farfar och slog sig ned under en palm för att avnjuta dagens första Cortado,. Hustrun en Tonika och barnbarnet en Fanta. Lillflickan i vagnen rönte stor uppmärksamhet från Fernando som ägde caféet.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAEn av dagarna firade jag min födelsedag med lunch under bar i himmel i Pool-Baren. Barnen fick äta vad de ville och så även föräldrarna. Det blev en skön lunchtimma i familjens sköte.

Vi besökte även området kring Faro, den gamla fyren nere vid havet. Barnbarnen ville gå i öknen på dynerna där deras pappa 1982 traskade omkring som liten grabb.

Cafe de Paris lockade med kaffe och glass, promenad längs KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAstrandkanten, titt i lyxiga affärer och en jättegod lunchtimma i en italiensk restaurang av hög klass. Trötta kom vi hem till en skön siesta och därefter bad i poolen.

En kväll var hustrun och jag till Templo Ecumenico och hälsade på i Skandinaviska Turistkyrkan. Där mötte vi både gamla och nya vänner ur den stora kristna familjen, fikade tillsammans och mådde gott.

Text och Foto: Tony Larsson


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: