Gran Canaria centrum för transporter till Éboladrabbade länder

FN vill etablera sig på Gran Canaria med bas för luftbro och magasin för WFPvidaretransport till de Éboladrabbade länderna i västra Afrika.

Förenta Nationernas matprogram  som  redan har en logistikbas på Gran Canaria, har bett regeringen i Spanien om tillstånd för att stationera ett av sina transportplan på Gran Canarias flygplats WFP utdelningGando, så att man regelmässigt kan frakta personal och material till områden i Väst-Afrika som kämpar med Ébolaepidemin.

La Provincia, den Kanariska tidningen, skriver att FN har ett plan stationerat i Senegal, som flyger personal till platser med behov av hjälp.

WFP helikopterKanarieöarna räknas som en strategisk plats för en luftbro och logistikbas för mat till Afrika. Det jobbar över 50 personer i detta projekt.

Gran Canaria är och väl placerad för frakt av utrustning också. Om afrikanska flygplatser stängs, blir det mycket strategiskt med en flyghamn här utanför Afrikanska kusten.
Världens Matprogram har sin bas på vår Ö och talespersonen för WFP, World Food Programme, är mycket positiv till denna lösning.
Världslivsmedelsprogrammet eller FN:s livsmedelsprogram är ett program inom Förenta nationerna för livsmedelshjälp, grundat 1963. Det är världens största humanitära organisation.

Text: Gunnar Forsberg, med uppgifter ur tidningen La Provincia och Gran Canaria Journalen.
  Foto: WFPs hemsida


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: