Foton från ”världens topp”

Foto: Niclas Gustafsson

Foto: Niclas Gustafsson

Vi berättade i förra veckan om svenske fotografen Niclas Gustafssons planerade fotobok om Kanarieöarnas natur. Här kan resultatet från den sista delen av reportageresan beskådas.

La Palma är en av de mindre öarna i ögruppen Kanarieöarna och den har kallats vid olika namn, bland annat La Isla Bonita (Den vackra ön) och ”Världens topp”, mycket tack vare den höga vulkanen på ön. Sångerskan Madonna lär ha avsett just La Palma när hon gjorde spelade in sin populära hitlåt ”La Isla Bonita” på 80-talet.

Ett av öns särdrag är att den är väldigt grön och frodig året om och har ett unikt, rikt

Foto: Niclas Gustafsson

Foto: Niclas Gustafsson

och varierat växtliv.

Niclas Gustafssons intresse för La Palma är även den rena klara luften som gör att stjärnhimlen syns mycket tydligt, ett intresse han delar med många astronomer världen över som regelbundet kommer till ön för att använda observatoriet som ligger beläget högt uppe i bergen.

På den här länken kan man se det fotografiska resultatet av Niclas Gustafssons resa till La Palma.

Fotoboken ”The Great Canaries” planeras i dagsläget att ges ut på eget förlag och Niclas är fortfarande i behov av finansiering för att kunna genomföra projektet. För att bidra med större eller mindre summor, gå till projektets Kickstarter-sida.

 

 

 

Prototypen till den planerade fotoboken: The Great Canaries"

Prototypen till den planerade fotoboken: The Great Canaries”


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: