Puerto Rico, en av södra Gran Canarias mest tätbefolkade turistort

Gran Canaria är en ö ute i Atlanten, som ingår i ögruppen Kanarieöarna.

Puerto Rico De är kanske den mest markutnyttjade turistorten på Gran Canaria.
Hotellbyggnaderna ligger på sluttningarna runt de kraftiga skrevorna/dalarna, i området.
Man möts av fantastiska sluttningar med massor av hotell och andra anläggningar.
För att ta sig upp till den hylla man ska bo på går det vägar/gator, men det blir långt att gå på de snirklande vägarna, så därför är det trappor över allt för dem som har bra ben.
De som inte har det är hänvisade till taxi eller buss, för att ta sig ner till Köpcentret, eller Centro Comercial Puerto Rico, som det heter på spanska.

Det finns ca. 200 butiker, restauranger caféer, apotek, spelställen, supermarket för att PUERTO RICO CChandla mat, norskt konditori, svensk bar, etc… i det stora Centret.

Där finns också Skandinaviska Turistkyrkans lokaler där man kan träffa skandinaver, få en kopp kaffe med hembakat bröd, läsa en tidning, vara med på kvällssamling och gudstjänst, trots att man är så långt hemifrån.

Detta Center börjar bli till åren och behöver en renovering.
Arkitekttävling utlystes och en av förslagen godkändes. Det blev arkitekten Francisco Román Barbero man gick vidare med.

Nu har det varit ett möte med alla delägare och medlemmar i den stora Lokal-rättsföreningen och det blev ett majoritetsbeslut om att gå vidare med projektet.
Nu ska bygglov sökas och ytterligare planering göras för att ro detta stora projekt iland.
Kjoepesenteret-i-Puerto-Rico-fornyes_large
Hugo Ryvik, på www.canariajournalen.no har en fin presentation med bilder på projektet som du kan se om du klickar HÄR så kan du med klick på en länk där, få se flera bilder på deras sida som beskriver de kommande förändringarna.

Projektet ser komplicerat ut, med tanke på alla affärer och restauranger som har öppet i stort sett hela det vakna dygnet. Ska det renoveras bit för bit i mindre områden för att slippa stänga igen hela centret? Stänga alltsammans blir ju omöjligt, med tanke på alla turister som finns där ständigt.
Vi säger som vi brukar på denna sida: Den som lever – får se!

Text: Gunnar Forsberg; Foto:


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: