Vildmarksafton i Skandinaviska klubben i Las Palmas

Vild0060Matsalen var fullsatt när höstens Vildmarksafton gick av stapeln denna lördag i november. Menyn hade lockat många gourme-vänner och ingen var besviken några timmar senare när man lämnade Skandinaviska Klubben i Las Palmas.

Efter att blivit välkomnad med Vargtass, så fick vi avnjuta en förrätt av Gravad Röding som var odlad i Wilhelminatrakten, Hällebröd från Lillhärdal och tjusig dekoration av grönt. Efter detta höjdpunkten denna kväll som bestod av helstekt Hjortytterfilé från Nya Zeeland, potatiskaka med parmesan och grädde, rödvinssås och svartavinbärsgelé.

Mums ! Rikligt och smakligt i högsta nivå och helt i klass med det som kan förväntas från Gran Canarias Michilin-chef ! För dem som inte hade fyllt magen ordentligt, så avslutades menyn med Rabarberkaka och gVild0085lass, samt kaffe och avec. Mellan tuggorna så sjung matgästerna glatt ur Vishäftet, som hade många nya trevliga texter som syftade på livet i Las Palmas och vår trevliga Klubb.  Tack till Christer Blom för låtar o arrang..

Redan nu har undertecknad fått del av vårens meny, den 5 mars-16 , som bl.a innehåller Varmrökt lax, Renstek med murkelsås (plockade i Jämtland) och lite annat smått och gott. Ha koll i Palmbladet när.

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat!

Text: Christer Bengtström  Foto: Leif Kempe

Vild0066


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: