Upplev den kanariska vårblomningen – mitt i vintern!

07011298LK3Nu är det hög tid att ta sig en tur upp i bergen här på Gran Canaria om man vill njuta av mandelträdens blomning och likaså gnistbuskarnas överdådiga prakt och doft. Det är tidigt för årstiden, men det har varit ovanligt varmt och soligt under december vilket triggat en tidig och riklig blomning.

Foto: Leif Kempe

Vår vän och gästskribent Bengt Björnekärr har varit uppe i bergen längs den lilla vägen från Las Vegas till Barranco de los Cernicalos, och han berättar att vårblomningen där är i full gång redan nu. Vi firar detta med ett visa ett antal bilder från vår fotograf Leif Kempes stora bildarkiv av vinterblomster från runt om på Gran Canaria!.

Även typiska vårbusken Taginaste har redan börjat slå ut sina vackra blomklasar.

Januari och februari är den den härligaste tiden på Gran Canaria, för då slår alla vårblommorna ut uppe i bergen. Ta med varma vinterkläder och åk upp i bergen för en färgsprakande upplevelse!

Följ med på en rundtur och upplev Gran Canarias vårblomning genom fotografen Leif Kempes kameralins!

Alla bergssluttningar och dalgångar över hela ön sprakar av färger den här tiden på året. Det är inte bara mandelträden som blommar, utan även många kaktusar och Aloe-växter med sina röda, vackra blommor. Ett ”eldorado” för fotointresserade, kan tilläggas!
Bilderna med mandelblom kommer från Ayacata.

Ginsten är fotograferad ovanför Baranco Cernicalos på en liten väg mot Las Vegas. Där finns hur mycket ginst som helst. Först nu blommad den vita, sen lite senare på våren kommer en gul variant med större blommor.

Bildernapå den brandgula Flamrankan (Pyrostegia Venusta) är tagen på en väg mellan Valsequillo och Santa Brigida.

Just nu den här tiden kan en tur upp i bergen alldeles särskilt rekommenderas.

För att verkligen njuta av blommor så är det naturligtvis bäst att även att sig en tur till fots på någon av Gran Canarias många vandringsleder.


Ett bra tips för den som inte vill åka så långt, men som ändå som vill tillbringa en dag med att gå omkring omgiven av alla Gran Canarias blommor, träd, kaktursar och örter, är att åka till Tafira Baja, strax norr om Las Palmas.

Där finns den Kanariska Trädgården, Jardin Canario, som är en trädgård där all möjlig växtlighet från Canaria samlats. Trädgården anlades en gång av en svensk, och är öppen dagtid. Inträdet är gratis.

För att läsa mer om Jardin Canario och allt som finns att se där, klicka här.

För ett se en karta och en fullständig adress till Jardin Canario, klicka här.

Se gärna även den vackra filmen om Karl Gustav Thulin, och följ med konstnären på en rundtur medan han berättar och visar ett urval av Gran Canarias allra naturskönaste delar.

För att se filmen ”Surrealist i den kanariska arkipelagen, klicka här.


Foto: Leif Kempe


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: