Karnevalsvimmel från Drottningkröningen!

Foto: Promoción de Las Palmas de Gran Canaria

Foto: Promoción de Las Palmas de Gran Canaria


Igår, fredag, var Las Palmas-karnevalens stora höjdpunkt när årets Karnevalsdrottning korades. Årets Drottning blev den vackra Paula Miranda.

VIMMELREDIGERING: Leif Kempe / Foto: Promoción de Las Palmas de Gran Canaria

Ja, denna helg är är en av Karnevalens stora höjdpunkter.Nästa fredag är det den stora Drag Queen-galan, som drar om möjligt ännu fler åskådare än Reina-de Karnaval-galan, samt lördagens Stora Karevalståg med start i Puerto La Luz klockan 18:00.

Foto: Promoción de Las Palmas de Gran Canaria

Foto: Promoción de Las Palmas de Gran Canaria

 

Veckan som gått har varit en enda stor upptrappning. Här följer en sammanfattning av veckan, från vår vän och gästskribent Bengt Björnekärr:

I tisdags var ”röd” dag i Las Palmas. Det betyder att banker och allmänna institutioner var stängda.

Det var ingalunda tomt på stan för det var ”Barnens Karnevalståg”. Det verkade som varenda unge, med föräldrar, tog chansen att delta i tåget – eller följa det hela som åskådare.

”La Cabalgata”, som barnens eget festtåg kallas, utgick från Plaza Manuel Becerra och slutade i Santa Catalinaparken där fortsatt underhållning framfördes från scenen.

Det stod ett skimmer av sann glädje och entusiasm över hela tillställningen, där alla verkade njuta i fulla drag. De som inte deltog i själva tåget, kantade färdvägen i täta led.

Karnevalståget bestod inte enbart av de dansande deltagarna utan även av praktfullt utsmyckade karosser. Allt ackompanjerades av högljudd musik och taktfasta trummor.

Onsdag och torsdag saknade officiellt program så att publiken kunde pusta ut till fredagens stora evenemang då Karnevalens Drottning skulle väljas. För att försäkra sig om framskjutna publikplatser började kön framför biljettkiosken att byggas upp redan ett dygn före biljettsläppet.

Kl. 21 inleddes proceduren för valet av Karnevalsdrottning och när vinnaren stod korad vid 23-tiden vidtog ”Noche de Carnaval”, vilket betyder att det är fritt fram att festa hela natten fram till gryning.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: