Fibernät byggs ut i syd – med supersnabbt internet till turister

Onalia Bueno, ordförande i Mogan, samt Juan Flores, direktör för Telefonica på Kanarieöarna, informerade om samarbetet på en presskonferans 19. april. Foto: Mogan kommun

Onalia Bueno, ordförande i Mogan, samt Juan Flores, direktör för Telefonica på Kanarieöarna, informerade om samarbetet på en presskonferens den 19:e april. Foto: Mogan kommun

Spanska telefonjätten Telefonica och kommunledningen i turistkommunen Mogan på sydvästra Gran Canaria har slutit ett samarbetsavtal som innebär en utbyggnad av fibernätet. Det innebär att turistområdena där kommer att få mycket snabbt internet innan årets slut.

Canariajournalen.no rapporterar att 4000 abbonenter i Mogans kommun kan få tillgång till snabbt internet redan i år, de första strax efter sommaren.

I några områden, som tex Arguineguin-ravinen, ås avgör geografiska förhållanden om det övertaget går att bygga fiber. Där är det mobila alternativ som gäller, med betydligt lägre hastigheter på 10-20 mbps, till skillnad från fiber, som kan ge upp till 300 megabits per sekund.

I den första fasen av utbyggnaden investerar Telefonica en miljon Euro.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: