Nyheter i korthet

Den nya generationens bussar liknar spårvagnar och kan ta mer än 200 passagerare. En ny busslinje med dedikerat körfält är en efterlängtad investering i det trafiktäta Las Palmas. Illustration: Las Palmas Kommun

Ny snabblinje mellan Gamla Stan och Canteras.

Läs mer om busslinjerna här

 

Dubbelt så mycket regn som normalt sedan oktober på tre kanarieöar.

Den totala mängden nederbörd oktober-6 december har varit dubbelt så stor som vanligt i Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura. Läs mer om vädret här:

 

Las Palmas rankat som det bästa nya turistmålet i Europa. Las Palmas har fått Traveller´s Choice Award från reseportalen Tripadvisor som det bästa växande turistmålet i Europa och rankas som den åttonde bästa turiststaden i världen. Läs mer om utmärkelsen här:

Över 1000 kronor natten för hotell i Las Palmas i december. Hotellboende i Las Palmas kostar i genomsnitt 1082 svenska kronor per natt i december, enligt den senaste index hotellportalen Trivago.
Det är 44,50 svenska över det genomsnittliga priset för 50 städer i Europa, som var på 956 euro. Detta gör Las Palmas  till den näst dyraste hotellstaden i Spanien efter Barcelona (1000 Euro, och den högsta månadskostnaden för Las Palmas hittills i år. Läs mer om de dyra hotellpriserna i Las Palmas här:

Storkontroll av äldre hotell på södra Gran Canaria
Fram till i maj 2017 skall alla de cirka 600 turistanläggningar som är mer än tio år gamla och arbetar med boende för turister på södra Gran Canaria genomgå besiktning. Det utgör 99 procent av det totala antalet hotell i området. Läs mer om kontrollerna av hotell här:

 

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: