Två internationella narkotikanätverk sprängdes av polisen på Kanarieöarna


Polisen hittade stora mängder kokain undangömt under aktionen. Foto: Guardia Civil

13 personer har gripits och mer än 180 kilo kokain har beslagtagits av polisen i två narkotikaräder på Kanarieöarna och i Sevilla.

Av Hugo Ryvik <[email protected]>

De internationella kriminella organisationer hade kopplingar till  Venezuela, enligt ett pressmeddelande från Guardia Civil.

13 gripna  kommer från Spanien och Colombia. Dessutom har två personer internationellt efterlysts.

Drogerna transporteras i segelbåtar från Venezuela till Lanzarote, där en del av drogerna avsattes. Resten transporterades på av så kallade ”mulor”, till Gran Canaria och Sevilla med flyg.

Leddes från Lanzarote och Venezuela

Polisen började en utredning i november 2016 som kallas Operation Dalton. Huvudpersonerna i ett drognätverk som transporterade stora mängder kokain från Sydamerika till Lanzarote identifierades.

Polisen fick reda på att gänget hade två högkvarter, ett på Lanzarote och ett i Venezuela. Därifrån styrde organisationen resten av gänget för att gömma drogerna, distribuera dem, samla in pengar från försäljning och skicka pengar med mulor som reste med flyg.

Två andra medlemmar av gänget bodde i Sevilla.

Ett och ett halvt kilo kokain, tre kilo hasch, en segelbåt, 200.000 euro i kontanter, nio lyxbilar och två motorcyklar togs i beslag.

Ytterligare en drogkartell upptäckt

Övervakningen av detta drognätverk ledde till polisen upptäckte ett annat kriminellt gäng som transporterade droger på natten. I en känd nattklubb i Arrecife, huvudstad i Lanzarote, hittade polisen 180 kilo kokain gömt.

Enligt polisen användes klubben som täckmantel för utbyte av droger mellan två kriminella organisationer medan ungdomar dansade till elektronisk musik.

13 gripna

13 personer med anknytning till detta gäng har gripits, sju på Lanzarote, två på Gran Canaria och fyra i Sevilla.

Tolv husrannsakningar genomfördes;  åtta på Lanzarote, två på Gran Canaria och två i Sevilla. Det resulterade i beslag av mera narkotika, bilar och kontanter.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: