Tio saker du kan uppleva på Gran Canaria under vintersemestern

På vintersemestern bör du inte missa chansen att uppleva någon av karnevalerna på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Det svenska sportlovet och den norska vinterferien sammanfaller med Carnivalstsäsongen på Gran Canaria, och en karnevalsupplevelse är för många en självklarhet. Här är tio saker du kan uppleva på Gran Canaria under vintersemestern.

Av Hugo Ryvik <[email protected]>

1. Karneval

Las Palmas karneval, en av världens största och mest populära, går in i sin sista helg från 17-18. Februari.

17 februari kan du delta, eller delta, det stora karnevaltåget genom stadens gator. Följande dag är det sardins begravning med stängande fyrverkerier på programmet.
Karneval i Las Palmas.

Karnevalen i Arguineguin börjar den 20 februari och varar fram till 25 februari.
Det finns också karnevalsaktiviteter i Playa de Mogan 16-18. Januari och karnevalståg på Playa de Amadores och Playa de Puerto Rico den 18 februari och på Puerto Rico Shopping Center den 19 februari.
Karneval i Mogan/Arguineguin.

Karnevalen i Maspalomasarrangeras från 2 till 11 mars.
Karneval i Maspalomas.

2. Besök det nya akvariet i Las Palmas

Ett enormt akvarium med 350 arter och världens näst största panoramaglas öppnade i närheten av Santa Catalina Park i Las Palmas i januari. Öppna varje dag.
Inte långt därifrån hittar du en teknisk museum (Museo Elder) port marknaden (Mercado del Puerto) och Canteras stranden, alla väl värda ett besök.
Akvariet i Las Palmas öppnade måndag 8 januari 2018.

3. Åk på biltur i bergen

Utflykter med bil eller motorcykel är ett utmärkt sätt att uppleva Gran Canaria.
Möjligheterna är bra att uppleva storslagna berg, omväxlande natur, mysiga, små byar med traditionell kanarisk arkitektur, fornlämningar från guanchernas tid på ön, ståtliga kyrkor och ett antal andra sevärdheter inom en dags utflykt med bil.

Fler bra förslag på bilresor finns här.

4. Heldag med familjen i Palmitos Park

Om du inte har något emot djur och fåglar i fångenskap och delfiner som visas för allmänheten, kan du ha det stora nöjet att uppleva en avkopplande dag i en underbar natur på Palmitos Park
Det har en mycket bra delfinshow och fågelshower, mängder av exotiska fåglar, palmer, kaktusar, orkidéer, fjärilar, reptiler, sällsynta fiskar och vissa däggdjur.

Se bilder från parken här.

Parken ligger i söder på Gran Canaria, inte långt från Maspalomas, Meloneras och Playa del Ingles. Du kommer dit med buss eller bil.

Det är lätt att komma runt parken och det är lämpligt för människor i alla åldrar.

5. Upplev naturen till fots

Fjällvandring är en av de mest givande aktiviteterna på Gran Canaria för dem som gillar att flytta i vacker natur. Du kan också gå i lättare terräng vid kusten.
Bli inspirerad av Canariajournalens artiklar om vandring på södra sidan av Gran Canaria.

6. Vandring i Las Palmas gamla stad

Det charmiga området Vegueta ger en god inblick i stadens historia och har många trevliga restauranger och barer. Många av byggnaderna är välskötta.
Där hittar du den magnifika Santa Ana-katedralen och huvudtorget med rådhuset, stiftet och Regeringspalatset (Casa Regental).

Dessutom finns Christopher Columbus Museum, Casa de Colon,  Museo Canario, som har en stor utställning om Aboriginal livet på ön, Museo de Arte Sacro, som fastställer religiösa artefakter och Museum of Modern Art: Centro Atlántico de Arte Moderno.

I intilliggande stadsdelen Triana hittar du den bästa shoppinggatan i staden.

7. Besök Las Canteras stranden i Las Palmas

Playa de Canteras är en av Spaniens bästa stränder, tre kilometer lång och ligger centralt i staden.
Här kan du promenera längs en lång och bred strandpromenad nära restauranger och se det färgglada stads- och strandlivet.
Läs mer om strandlivet på Gran Canaria här.

8. Aktiviteter på och i vattnet

Man kan ha kul på vattenskidor, vattensurfbräda, eller sitta på en jättebanan bakom båt, man kan surfa på vågorna eller vindsurfa, sväva i para-skärm med båt, snorkla, dyka, åka med ubåten i Puerto de Mogan och mycket, mycket mer.

Om du älskar stora vattenrutschbanor  så är Aqualand i Maspalomas det bästa alternativet. Längre söderut i Taurito finns det också en liten vattenpark.

9. Ta en runda i butikerna

Om du vill gå på en riktig shoppingrunda, bör du flytta dig från turistområdena i söder till Vecindario i öst eller Las Palmas i norr, eller eventuellt till en av de stora köpcentren strax söder om Las Palmas, El Mirador och Las Terrazas, som ligger placerade på vardera sidan av motorväg GC-1.

Shopingområdet Triana ligger nära den gamla staden Vegueta i Las Palmas, och är ett mysigt område med gågator, många vackra byggnader och trevliga restauranger samt en mängd affärer.
Du hittar också en stor, stor inomhusmarknad med färska råvaror och små kaféer i Vegueta, vid gränsen till Triana.

Om du tar en buss till Las Palmas från söder kan du gå av vid den första stora busshållplatsen i stadens centrum efter att bussen har svängt från huvudvägen eller vid nästa hållplats, San Telmo busstation. Triana ligger i närheten.

Las Palmas och Vecindario har ett stort utbud av affärer, köpcentra och varuhus. De största shoppinggatorna i Las Palmas är Mayor de Triana och Avenida de Jose Mesa y Lopez, där också El Corte Inglés varuhus ligger, som också har ett stort utbud av varor.

Andra populära shoppinggator i Las Palmas är Viera y Clavijo och Calle Cano.

Las Arenas köpcentrum vid vinterträdgården är en favorit hos många, och El Muelle ligger nära Canateras strand och den berömda Santa Catalina-parken.
I närheten finns en annan fin inomhusmarknad, Mercado del Puerto.

I Vecindario finns det populära Atlantico köpcentrum och shoppinggatan Avenida de Canarias.

10. Angry Birds Park ger barnen en upplevelse

Angry Birds Park sydväst på Gran Canaria har ett aktivitetsområde på 5000 kvadratmeter både inomhus och utomhus, och ligger vid köpcentret i centrala Puerto Rico, nära busstationen.

Fler upplevelser:

Besök svensken Erik Sventenius berömda botaniska trädgård utanför Las Palmas

Upptäck Temisas, Gran Canarias okända pärla i sydöst

Golf på Gran Canaria

Klättring på Gran Canaria

Surfing och brädsegling på Gran Canaria

Dykning på Gran Canaria

Båtutflykter runt Gran Canaria

Sportfiske på Gran Canaria

Cykling på Gran Canaria

Forntidsminnen på Gran Canaria

Naturmonument på Gran Canaria

Museer på Gran Canaria

Arkitektur på Gran Canaria


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: