Gran Canaria-jubel för ishockey-dockan

Foto: THOMAS NILSSON
”Seiern e vår!” kan inbitne Färjestads-supportern, Karlstadsbon Thomas Svenneling (till höger) och lika orubblige MODO-iten Börje Edvinsson utbrista sedan Färjestads-dockan äntligen är på plats.

Det blev en dubbelt bejublad lördagsafton för alla Färjestads-supportrar på Gran Canarias egen SHL-premiär. (Svenska hockeyligan) Seger med 3-1 mot HV71 i rafflande hemmamatch samtidigt som Karlstadslagets egen skyltdocka äntligen fanns på plats i hockey-entusiasternas högborg på den soldränkta atlantön.

Av Thomas Nilsson <[email protected]canariajournalen.no>

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det. Vid ett besök på sportrestaurangen The Red Cow & Shenanigans, i Playa del Inglés, för flera år sedan lovade Håkan Loob, Färjestads förre general manager, en FBK-dräkt att matcha HV71:s och Leksands skyltdockor.

Efter en imponerande påklädningsinsats av Karlstadsbon och trogna Färjestads-supportern Thomas Svenneling och Skövdebon, men MODO-supportern, Börje Edvinsson, stod den så fit-for-fight mot HV71:s dito.

– Äntligen..! var Thomas Svennelings eftertryckliga omdöme när den stod där i naturlig storlek och i all sin FBK-praskt.

Samtidigt gjorde han sig till tolk för vad många värmlänningar på kanarieön känner och kommer att ge uttryck för i höst och vinter.

Kanske kände Karlstadslaget stödet från Gran Canaria och Färjestads-dockan vilket mobiliserade en extra kraftinsats som resulterade i helgens triumf.

Färjestads-dockan kommer nu till glädje för alla supportrar att få inta en hedersplats bredvid den teveskärm på The Red Cow där de flesta av Karlstadslagets matcher visas.

– Pricken över i blir när en porträttmålare ska få ta sig an dockans ansikte, säger Börje Edvinsson.

Vem i laget tycker du ska få låna ut sitt ansikte? Dela gärna din åsikt på vår Facebook-sida!


Comments

  1. Riktigt roligt! Alla SHL klubbar ska ha en docka! Bra idé.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: