Den oberäkneliga orkanen Leslie verkar dra förbi Kanarieöarna

Så här ser den senaste simulationen av Leslie ut: Den fortsätter österut istället för att vända sig västerut och närmar sig därför inte Kanarieöarna. Kanarieöarna ligger nedanför och till höger om texten ”11 AM Fri”. Vit H på den svarta botten betyder orkan, S betyder post-tropisk storm, D betyder att vinden inte är så stark att den kommer upp i storm. Ill: NOAA

En ny uppdatering av orkanen Leslies riktning och rörelse idag visar att den inte vänder sig västerut, utan fortsätter norr om Kanarieöarna på ett bra avstånd och vidare till södra Spanien och södra Portugal.

Av Hugo Ryvik <[email protected]>

Uppskattningar från National Hurricane Center i Florida visar nu att orkanen kommer att försvagas till en svag tropisk storm när det gäller Cadiz.

För bara några timmar sedan uppskattades att Kanarieöarna skulle få storm till havs från imorgon och en svag tropisk storm på kusten i helgen när stormen vände sydväst, men nu tror de att den fortsätter i samma riktning som tidigare.

Meteorologerna följer stormen noga timme för timme. Det nationella spanska väderinstitutet Aemet presenterar två möjliga scenarier i ett Twitter-meddelande i eftermiddag:

Antingen fortsätter stormen österut mot Cadiz i södra Spanien, eller så vänder den sig västerut och går närmare Kanarieöarna.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: