Gran Canarias Karneval 2007 går i sekelskiftesstil

Snart dags för Karneval på Gran Canaria igen!

Santa Catalina-parken blir som vanligt skådeplatsen för Karnevalsuppträdandena och enligt kulturchefen i Las Palmas, María Isabel García Bolta, kommer parken att förvandlas till en atmosfär man kunde uppleva i Paris i början av 1900-talet.

Under tiden den 2-24 februari 2007 kommer Las Palmas att förvandlas till en ”Music Hall” från tidigt 1900-tal. Närmare bestämt kommer temat att bli ”La Belle Epoque”- fritt översatt ”den sköna epoken”.

AV; Bengt Björnekärr 

Drag Queen jubilerar

I det planerade Karnevalsprogrammet känner man igen de gamla vanliga inslagen, men mer krut skall läggas på homosexshowen Drag Queen. Det är nämligen 10:e gången man kommer att tävla om den bästa Drag-drottningen. Det blir den 16:e februari.

Den 9:e februari blir det val av Karnevalens drottning.

Andra stora händelser under Karnevalsperioden är La Cabalgata (Karnevals-tåget), som går genom staden lördagen den 17:e.

Karnevalen avslutas lördagen den 24:e med ytterligare en parad genom staden – denna gång från San Telmo-parken till Las Canteras-stranden där det traditionsenligt förrättas ”Sardinens begravning” (El Entierro de la Sardina). Då bränner man också av det stora Karnevalsfyrverkeriet.

Mitt i allt festandet behöver man ta igen sig också. Det går bra att göra på Festival-tisdagen den 20:e februari. Då är det röd dag i Las Palmas de Gran Canaria.

Det är inget billigt kalas Las Palmas-borna – och många tillresta bjuds på. Enligt García Bolta går notan löst på 1,8 M€, vilket är mer än förra året. Kulturchefen med det illröda håret tyckte vid presentationen att stadsborna skulle få njuta litet extra av Karnevalen då det samtidigt är valår i Spanien och på Gran Canaria.

Bengt Björnekärr

För att se hela karnevalsprogrammet (på spanska) klicka här!

(För fler artiklar från Gran Canaria skrivna av Bengt Björnekärr 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: