Karnevalsprogram för Playa Inglés

Las Palmas-Karnevalen i bilder!

Nu är glada karnevalen slut, slut, slut…. Santa Catalina städas ut, ut, ut… Men till nästa år igen, då kommer den igen… För det har de lovat!

 För den som hellre går på Karneval i syd går det också bra att besöka Playa Inglés. Karnevalen har precis börjat i och omkring Yumbo Center, och programmet är i korthet följande:

Kröningen av karnevalsdrottningen: 24 februari
Kröningen av Barnens Karnevalsdrottning: 25 februari
Gala Drag Queen: 2 mars
Turisternas dag: 2 mars
”La Cabalgata” – Det stora karnevalståget: 3 mars
”Entierro de la Sardina” – Sardinens Begravning: 4 mars

Foto: Leif Kempe
Folkfesten är naturligtvis den allra bästa delen av Karnevalen!

Gran Canaria ÄLSKAR att festa!

För den som gillar sol, bad och underhållning på sin semester så är det en bra idé att boka in sig på just februari / mars, då Karnevalen pågår. Nästan varje dag är det förstklassig underhållning på scenen, och många av evenemangen är helt gratis.

Karnevalen hålls lite olika datum varje år men normalt brukar den starta i slutet på januari i Las Palmas och pågå till ungefär mitten på februari. De flesta av evenemangen brukar hålla i Santa Catalina parken nära Canteras-stranden.

I Playa Inglés i syd så brukar Karnevalen starta strax före avslutningen i Las Palmas, och pågå fram till i blrjan på mars. De flesta av evenemangen brukar hållas i och runt Yumbo Center i Playa Inglés.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: