Las Palmaskarnevalen över.

Här sörjer Kanarierna Karnevalens slut… med riktiga krokodiltårar!

Foto: Leif Kempe Text: Björn Ulfsson

I helgen firade Gran Canaria Karnevalens slut i Las Palmas … och Kanarier, unga som gamla, klädde ut sig i svarta kläder, flor och allt som hör en riktig begravning till… För att begråta en gammal vän som dör varje år, och tycks återuppstå varje år igen: Karnevalen – symboliserad av en enorm sardin i papier maché, som bränns i en symbolisk ”likbränning” nere på Las Canteras-stranden.

Den smått makabra tillställningen bevittnas av tiotusentals ”sörjande” och Canteras är proppfull med både turister och bofasta ända från la Puntilla till Playa Chíca!

Efteråt bjöd Las Palmas stad på ett av de bästa fyrverkerierna på Gran Canaria under hela året – ett enormt pyrotekniskt skådespel som aldrig tycks ta slut när hela himlen fylls av den ena kaskaden än mer fantastisk än den andra! Men folkfesten är naturligtvis det allra bästa! Gran Canaria ÄLSKAR att festa!

För den som gillar sol, bad och underhållning på sin semester så är det en bra idé att boka in sig på just februari / mars, då Karnevalen pågår. Nästan varje dag är det förstklassig underhållning på scenen, och många av evenemangen är helt gratis.

Karnevalen hålls lite olika datum varje år men normalt brukar den starta i slutet på januari i Las Palmas och pågå till ungefär mitten på februari. De flesta av evenemangen brukar hållas i Santa Catalina parken nära Canteras-stranden.

I Playa Inglés i syd så brukar Karnevalen starta strax före avslutningen i Las Palmas, och pågå fram till i början på mars. De flesta av evenemangen brukar hållas i och runt Yumbo Center i Playa Inglés.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: