Gull-Britt ställer ut med 59 konstnärer på Club Nauticos 100-årsjubileum

.
Club N018

Foto: Leif Kempe
Svensk-norska konstnärinnan Gull-Britt Eljar ställer nu ut på Club Nautico tillsammans med 59 kanariska konstnärer. Utställningen hålls den här veckan i samband med den exklusiva seglarklubbens Club Nauticos 100-årsjubileum. Förutom en chans att se massvis med fin lokal konst så innebär utställningen även en chans att se en av Las Palmas mest exklusiva klubblokaler!

Vernissagen, som var i fredags, var mycket välbesökt, och många hade kommit för att se både konsten och den exklusiva klubblokalen. Utställningen är öppen för allmänheten den här veckan och pågår fram till nu på söndag den 13:e april.

Svenska Gull-Britt Eljar är en av ett 60-tal elever hos den etablerade kanariske målaren Miguel Angel López Salazar, och hon har gått i lära hos honom i nio år. Det här är åttonde gången som svenskan, normalt boende i Oslo, ställer ut tillsammans med klasskamraterna på Gran Canaria.

Gull-Britt var tillsammans med en annan svenska en av den kände kanariske konstnärens första elever när hon började måla 1999:

– Han är en mycket sträng lärare, men det ger också resultat att han undervisar på det sättet. Ibland han vara väldigt hård; kommer och säger åt en att ta bort alltihop när man precis blivit färdig med en förstudie. Men jag känner at det är mycket tack vare att han är en så hård – och duktig – lärare och konstnär att jag utvecklat så mycket på dessa kurser, säger Gull-Britt till Kanarieliv! när vi träffas i Catalinaparken över en kopp kaffe.

Gull-Britt Eljar bor i Oslo på vintrarna, men har bott på Gran Canaria under 2000-talet. Hon målar regelbundet i sex månader när hon är nere i södern, och tillbringar mycket av sin tid i Skandinavien med att fånga motiv med sin kamera, motiv som hon sedan tolkar på sina dukar.

Hon har tidigare även ställt ut solo på Äldrecentret i Oslo där hon har jobbat på somrarna fram till nu. Nu har hon dock bestämt sig för att gå i pension ”på riktigt” och kommer att tillbringa stora delar av sommaren hos sin bror i Stockholm.

– Det är viktigt för mig att varje år få komma ned till Lönnvik på Jylland. Därifrån hämtar jag inspriationen för många av mina motiv, säger Gull-Britt Eljar.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: