Palmitos Park återuppbyggt – fågelparken sig lik!

.
Kanarieliv! besöker ”nya” Palmitos Park!

Foto: Leif Kempe
Palm38När Palmitos Park brann sommaren 2007 så var det en stor tragedi på Gran Canaria. Den populära djurparken blev eldens lågor efter en längre tids skogsbrand på ön, och i sista stund fick personalen släppa ut djuren och fly därifrån för att klara livhanken. Sen dess har de flesta djuren självmant kommit tillbaka och parken byggts upp igen.

Ja, många trodde nog inte att Palmitos Park skulle bli sig likt igen efter branden. Förödelsen var stor och många byggnader blev totalförstörda. Men efter återuppbyggnaden förra året är parken helt sig lik. Enligt de anställda har 90 procent av djuren klarat sig och de växter och träd som skadats har bytts ut, rapporterar Kanarielivs fotograf Leif Kempe som nyligen besökt Palmitos Park tillsammans med ett gäng andra skandinaver.

– Man ser inga spår efter branden. De enda djur jag saknar är området med vanliga gårdsdjur som kalvar, åsnor, får och getter. De djuren fanns inte kvar. Istället hade man satt upp en en utställning med bilder från branden, säger Leif Kempe.

Några andra nyheter är att det byggts upp en ny restaurang. Dessutom håller man på att bygga ett delfinarium, kanske för att ta upp konkurrensen med populäraLoro ParkTenerife.

Palmitos Park håller liksom tidigare öppet 10.00 till 18.00 sju dagar i veckan och inträdet är
22 Euro för vuxna och16, 50 för barn. Vuxna med residencia, dvs upphållstillstånd för Kanarieöarna, får 15 procent rabatt på inträdet.

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat!

Läs mer i Kanarieliv! om Palmitos Park!
Se en video från förrödelsen i parken strax efter branden!

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: