Vårfest i Turistkyrkan i Las Palmas

Vårfest i Turistkyrkan i Las PalmasSäsongens vårfest i Skandinaviska Turistkyrkan gick av stapeln fredagen den 21 mars.
Drygt sextio gäster fick plats och det var förväntansfulla sådana som tog plats vid de vackert dukade borden. Färgtonerna var limegrönt, rosa och vitt med många vårliga detaljer. Efter ett inledande program med manskör (Vintern ra…), allsång och kör med ”Nu är det härligt att leva” tog alla del av den färgrika exotiska plankan med många slags frukter. Svensk skinka, späckat kalkonkött, köttbullar, goda ostar, hembakat bröd och kex samt en utsökt kanarisk Ensaladilla Rusa krönte det hela och alla lät sig väl smaka.
Efter detta blev det dags för program och en av höjdpunkterna var, som alltid, mannekänguppvisningen från Tienda Feliz (second-hand-butiken). Vackra flickor, damer och en gentleman visade upp såväl morgonrockar, pyjamas, fritidsdresser som aftontoaletter. Det blev många glada skratt och jubelrop och en avslutande bossa-nova i ”Den härliga våren är här.” En nyhet var ”förklädesparaden” med May Lundmarks spanskinspirerade, volangprydda och prickiga förkläden. Även herrförkläden i diskret grått med fin skärning visades upp. Manstrio, damkör och mera allsång förstärkte glädjen och gemenskapen.
Efter den avslutande psalmen Den blomstertid nu kommer, serverades kaffe och en utsökt marängtårta med blåbär. Det var en skara nöjda gäster som gick hem i den ljumma sommarkvällen i Las Palmas.

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat!

Text: Gun-Britt Holgersson Foto: Gunnar Forsberg


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: