Leifs elfte Kanariealbum

Palmitos Park Gran CanariaNu börjar det bli lite distans till Gran Canaria och Las Palmas, där vi brukar ha det underbart när vintern, snön och kylan plågar Skandinavien.
Våren gjorde en fantastisk entré tidigt här i norden, men de senaste dagarna har det gått i baklås. Då är det härligt att med Leifs bilder minnas vår vackra Ö i Atlanten.
Bildspelet Nr. 11, om Gran Canaria, handlar om nedslag lite överallt på ön, från Las Palmas till Puerto de Mogan, via höjder och djupa dalar, blommor och djur.
Palmitos Park byggdes om och reparerades efter den tragiska branden för några år sedan och har många fina nya attraktioner, utöver alla fåglarna och djuren och den vackra naturparken.
Pueblo Canario (vid Santa Catalina-Hotel och de stora basängerna i Las Pamas), är ett vackert ställe att besöka på söndagsmiddagen och se uppvisningar av stora strängmusikorkestrar och dansande folkloriska grupper. Man kan ta en dricka eller något ätbart när man sitter runt det stora dansgolvet. Rekommenderas!
Firgas Gran CanariaPå höjderna besöker man Tejeda, Firgas, med vatttentrappan och de vackra kaklade bänkarna, en för varje kommun på ön, och lägger märke till den fina luften på höjderna med trollska lavan som hänger i träden. Ängar med blommor i alla färger, blommande träd och buskar, förgyller en tur i bergen
Bildspelet avslutas med vackra seglarbilder från ARC.regattan som går i mitten av november varje år från Las Palmas.
Kommentera gärna bilder du ser i Bildspelet, genom att fylla i Comments eller Kommentera.
Kanariehälsningar!

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat!
Text: Gunnar forsberg;   Foto: Leif Kempe.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: