Konstsim i havet på årets sista dag

Konstsimmare på Las Canteras

På årets sista dag var det stor uppståndelse på Las Canteras.
Stranden var full med folk och det var en strid ström att folk på väg mot ”Viken”.
På La Puntilla var det redan alldeles svart med folk när jag kom fram och det var svårt att hitta en plats för att kunna fotografera.
TV-España var där och alla andra TV och radiostationer trängdes med sina kameror för att få bra bilder.
TVE, den spanska motsvarigheten till SVT i Sverige, ska sända denna händelse över hela det spanska nätet i huvudkalnalen TVE och de andra kanalerna hakade på. Jag hittade en bra plats inne på ett lit avskärmat område (som egentligen var för handikappade och var nästan tomt) När det började hända saker kom polisen och körde bort oss och då var det inte lätt att hitta ett hål för mitt kameraobjektiv. Jag fann en plats där två kvinnor stod vid en grind. Jag kunde höja min kamera över huvudet på dem och lyckades få lite kort på begivenheten.
Gran Canaria har en simmargrupp som leds av en OS-medaljör, Paola Tirados, och idag var det 50 flickor som utgjorde konstsimmargruppen.
Flickorna blev ordentligt fotograferade på nära håll av en stor grupp filmare och fotografer och sedan var det dags att gå ner i havet.
Ett stort jubel hördes från tusentals på stranden och uppe på ”plattan” då flickorna försvann ner i vattnet.
Under ca. en halv timma gjorde dom olika piruetter och formationer till en mycket stark men trevlig musik som flödade ut ur högtaleriet. Tur att man inte stod intill, för det var starkt enda borta vid Colón Playa-platsen.
När detta var slut och flickorna gick upp på land var det svårt att ta sig fram på Las Canteras-promenaden, men det underbart att flanera hem i den 29-gradiga temperaturen.

Nu får ni inte träffa oss mera i år, för om några timmar är det 2012 och då blir det nya upplevelser och nyheter från Kanarieliv igen.
Varma och härliga NYTT ÅRS-hälsningar 

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat.

Foto och Text: Gunnar Forsberg


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: