Klassiska Italien Del 6, Capri/Sorrento

Bussresan med Leif, Ingemar och Gunilla har kommit till Capri och Sorrento.

Här är resebyråns program:

Utikten från Villa San Michele

Dag 9. Heldagsutflykt Capri
Efter frukost beger vi oss med buss till hamnen och därefter väntar en kort båttur till den subtropiska ön Capri. Där möts vi av en lokalguide visar oss runt på ön. Vi besöker bland annat den svenske läkaren Axel Munthes villa San Michele som byggdes på 1890-talet. Här tog Munthe emot besök av kända celebriteter som Oscar Wilde, Henry James och P.S Kröyer. Axel Munthe umgicks även regelbundet med den svenska kronprinsessan Victoria av Baden. Efter besöket på Capri återvänder vi med båt till Sorrento och vårt hotell. Middag på kvällen.
Dag 10. Sorrento
Dagen till fri disposition i Sorrento. Staden ligger på en halvö som sträcker sig ut i Neapelbukten. Utsikterna över havet mot Neapel och Vesuvius är minnesvärda. Det finns tid att sakta promenera längs den medeltida gatan Via Pieta i centrum. Här finns även bergsstigar genom citron- och apelsinlundar som leder ner till havet. Pröva gärna den lokala Limoncellon som gjort Sorrento berömt i hela Italien. Middag på kvällen.

Efter alla fantastiska fotoreportage som Leif har gjort hittills, är detta det näst sista.
Här kommer vi att få var amed om vyer från Medelhavets lilla pärla, CAPRI, och det påminner väl om slagern för massor av år sedan: ”Det var på Capri vi mötte varndra…”
Jag läste några rader från en:

 Föreläsning på Italienska kulturinstitutet, våren 2004, vid årsmötet med San Micheles vänner, under rubriken:

Bland svindelvägar, klippor och
odlat vin  står mitt bästa skrivbord

”Tusen år kan ligga mellan den dag då den romerska marmorbilden höggs och klostret byggdes. Och nya tusen år kan ha gått mellan byggandet av klostret och fortet. I stenen ligger vidlyftig historia och ironisk dimension. Sådant är livet på San Micheles ö, mitt i en metakultur som är rätt miljö för ny andlig odling och återvinning av gammal.”
Tack Leffe för underbara bilder och miljöer. Jag som älskar foto ser fram emot sista och avslutande delen av er resa i Klassiska Italien.

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat.
Text: Gunnar Forsberg;  Foto: Leif Kempe


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: