Årets största fiesta i helgen

Till helgen väntas 65000 pilgrimmer besöka Teror, i Gran Canarias största allmänna fiesta, Fiesta del Pino, Pinjeträdets Fiesta.

Den religiösa fiestan El Pino i Teror är den största av Gran Canarias stora allmänna fester, och drar besökare från flera av de andra Kanarieöarna. Bussbolaget Global kommer att ha över 300 bussar i skyttertrafik från olika städer på ö.

Förutom att El Pino är en av öns viktigaste religiösa högtider, så är det även en stor dryckeshelg, och bilförare uppmanas att köra långsamt och uppmärksamt över hela ön, då ibland överförfriskade ”pilgrimmer” väntas komma gående längs öns vägar, även efter mörkrets inbrott.

  Är du Gran Canaria till helgen och aldrig har upplevt El Pino, så är det väl värt ett besök! Några av Gran Canarias bästa folkmusiker och dansare brukar uppträda, och folklivet och den genuina kanariska kulturen är som mest utpräglad just den här helgen, under El Pino.

Fiesta del Pino fick sitt namn efter en religiös uppenbarelse, när en troende fått se en Madonnafigur i ett pinjeträd nära Teror. Madonnan El Pino i katedralen i Teror räknas som hela Gran Canarias skyddshelgon.

Foto: Leif Kempe


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: