Karnevalsvimmel 2, rapport från Karnevalens andra och tredje dag

Kasrnevalsyran är utspridd över hela stan men i Santa Catalinaparken är det mycket som sker varje kväll.
0009
I lördags kl. 11, var det Barnfestival / Childrens party i Doramasparken 
På kvällen kl. 19, i Catalinaparken, kunde man vara med på Comparsas Infantiles / Barnens dansuppvisningar, med vackra och färggranna kläder.
Kl. 23. startade en tävling i kroppsmålning och make-up. Det var vågade målningar på bara kroppar, till publikens förtjusning. Tre priser delades ut. Man ser det på bilderna, vem som fick 0018priserna.

På söndagen kl. 12 startade en hundutställning, där hundarna var utklädda i Karnevalskläder, den ena roligare än den andra. Man gick på catwalken och visade sina små kelisar.

Så var det dags att kora och kröna den finaste damen i tävlingen.
0045För detta är det ett antal vuxna kvinnor som har fått hjälp med make-up och kläder, plus den stora utstyrseln runt omkring sig. Här var det tre som fick priser, trots att alla var mycket fina och ”präktiga”, (om man uttrycka sig lite vanvördigt)
Glädjen av att vinna och få andra och tredje pris, går det inte att ta fel på. Allt detta i Catalinaparken.

Påhitten i Karnevalen i Las Palmas har inga gränser: Man ställer ut sina hundar,

Borgmästaren med sin hund fick första pris

Borgmästaren med sin hund fick första pris

utklädda till allt möjligt och juryn ska ta allt i beaktande. På bilderna ser vi lite av varje, som ska föreställa hundar, men utklädda i karnevalskläder. Håll med om att det är lite otroligt att hundarna går med på detta.

Borgmästaren, Cardona, fick första pris, 14 kg hundmat av första klass.

Karnevalen forstsätter 4, 5, och 6/2 med Murgas, ett sång, dans och speluppvisning, också det i Catalinaparken kl. 20.30.

VID PLAZA de la MÚSICA, bakom Auditorio Alfredo Kraus, Konserthuset, kommer Noches de Carnaval (Karnevalsnätter) gå dagarna 8, 9, 11, 14, 15, 16. Detta är hela nätter från kl. 23.00 – 05.00 nästa dag.
Man har placerat dessa Karnevalsnätter långt ifrån bostadsområden, för att inte störa. Det var mycket klagomål när det var hård musik hela nätterna i Catalinaparken, där det finns mycket bostäder. Därför har myndigheterna beslutat att förlägga dessa Karnevalsnätter vid Plaza de la Música.
Kanarieliv återkommer med kommentarer allteftersom Kanevalen framskrider.l

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat.
Text: Gunnar Forsberg Foto: Åsa Gustafsson/ Promoción de Las Palmas de Gran Canaria


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

%d bloggare gillar detta: