Tjurfäktning i Kanariska TV-kanalerna trots protester

Den statliga kanalen har igår, lördag den 31 aug, trotsat protesterna emot detta barbariska sätt att döda en stor ilsken tjur.
TOROSC010913Det är den traditionella yjurfäktningen som sänds med TVE, den statliga TV-kanalen. Man kan ju avstå från att ta ner signalen och inte sända det spektaklet, men det har man förbigått nu och visar hela tjurfäktningsfesten med massa tillropande människor på läktarna, långt ifrån farliga tjuren. man dödar ett djur i taget. Det beror på hur modig och ilsken tjuren blir för hur länge plågsan varar.
Inget att rekommendera våra svenska turister eller skandinaviska vänner.
Vi får försöka avstå från sådana event, Tjurgen har ingen chans och tjurfäktaren är inte alls skyddad utan kan råka ut mycket galet om det vill sig illa.
Spanjorerna har sin bestämda uppfattning om att tjurfäktningar in kan tas bort och det behövs stor övertalningsförmåga för att bli av med detta särskilda från äga 0ch råka ut för storm .  Vädertjänsten var uppmärksam på hur väder och vind skulle komma in över land kom inte, men det var kraftid bilar med tidninmaaaannn,  för att skriva om det som kommer ut, i dagarna.
Det finns redan skadade personal där tjuren sätter upp hornen i den som finns på arenan jag räkna med att kunna ta ut Uffsås, flera samlade media, det var ett fyrtiottatal  deltagare och vara en av dem som dödar besten. Även om man står ut en tid, så blir hela föreställningen lidande för alla vill ju titta på resultaten och vara med placera gästerna på bra platser. Sol och sombra är de dyraste, sedan blir de billigare genom att sitta på mörka områden, som solen inte kommer in,

Dom gör troligtvis vad dom kan för att locka till sig de dekorerade djuren som rusar rakt mot folkskaran som uppehåller sig med att trimma tjuren . Jag kan nämna att jag såg en tjurfäcktning i Ecuador. Jag ville gå ut men det var så mycket folk som satt packade i härligt gröna dräkter och hattar  och så bestämmer publiken på ett speciellt avdelning vad ska göras med tjuren. Det har hänt att tjuren har varit mycket modig och visat ”tänderna” (kanske inte det som tjurar älskar precis, men på slutet är tjuren så utmattad så då är det matadoren som ska ge nådastöten rakt fråmifrån med det lilla svärdet rakt igen halsen och till slut träffa tjurens hjärta. Då faller den ihop i en hög, detta stora djur. Klarar inte matadoren det, finns det en lite vass sak som man slår in i hjärnan på djuren för att avliva det direkt..
Denna tradition sitter djupt i spanjorernas liv, så det var flera som hade med sig mordvapen idag, stora machetesliknande breda knivar.
Framtiden får utvisa om motståndet väger över och kan göra sig hörd bland alla lomhörda Tjurfäktarentusiaster.

Text och bild ur Canarias 7 – Gunnar Forsberg


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: