Solig upptakt på Karnevalen i Las Palmas, men………

Karnev0634Så var då Karnevalen i Las Palmas, ”el Carnaval del Mundo de la Fantasía” igång, säkert till lättnad och glädje för borgmästaren Juan José Cardona och andra höga ansvariga. Tillsammans med omkring 5000 åskådare i Catalinaparken kunde de njuta av det vackra vädret med sol och blå himmel där till och då blåsten under invigningsceremonin tog en paus.
På den stora scenen kunde man se i fonden ett uppbyggt sagoslott med tinnar och torn i kulörta färger, en färgsprakande och fantasirik skapelse.
Charyna Vega hade blivit vald och fått äran att hålla öppningsanförandet, vilket hon gjorde på ett trevligt och underhållande sätt. Med hjälp av en sagoberättelse hyllade hon bl. a. personer som haft stor betydelse under många tidigare karnevaler och framhöll evenemang som har gjort denna karneval till den fest- och jubeltillställning den idag är.
Dagens karneval – med fokus på den sprudlande fantasin.

Efter invigningsceremonin startade karnevalen med ett populärt inslag. ”Carnaval Canino”.
Då var det dags för hundar i olika Karnev0654utstyrslar att tillsammans med sin följeslagare ta plats på scenen och defilera framför en jury. Denna jury bedömde då hundens klädsel och utsmyckning och hundens sätt att föra sig. Första pris som bestod av 14 kilo hundmat vann en hund, utklädd till en Pegasus, med vita yviga vingar.
De deltagande hundarna av varierande raser verkade ta tävlingen på allvar och skötte sig exemplariskt och disciplinerat.

På kvällen klockan sju började nästa programpunkt , ”Comparsas Infantiles” där barngrupper skulle dansa och uppträda i sina färgrika och utsmyckade karnevalsdräkter med fjädrar och stora plymer. Efter någon timmas framträdande blev föreställningen inställd och flyttad till kommande torsdag. Detta på grund av kraftiga regnskurar som täckte scengolvet med vatten och hotade att slå ut scenbelysningen. Ett klokt beslut där barnens säkerhet prioriterades. Men som en mamma yttrade i publiken: –Synd om barnen som har sett fram emot att framträda. Det är nog mer än min dotter som har ägna halva dagen till att ordna sina kläder och sminka sig.

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat!

Text: Bengt Jackloo  Foto: Promoción de Las Palmas de Gran Canaria/Leif Kempe,
Red: G. Forsberg


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: