AEMET, väderlekstjänsten, varnar för värme på öarna.

En GUL-varning utfärdas för de västra öarna och Gran Canarias södra delar.
SARKOZY DECLARA POR PRESUNTO TRÁFICO DE INFLUENCIAS EN DETENCIÓN PROVISIONAL
Det är mycket varmt just nu på Kanarieöarna och varningen är på sin plats för att inte utsätta sig för sol, för det är farligt i samband med hög temperatur. Man måste skydda sig för solen och vara noga med att inte sitta i solen. Solsting och andra farligheter kan bli följden.
Det har uppmätts kring 34 grader den 1 juli, särskilt på södra Gran Canaria. Det är frestande att svalka sig i havet, men kom ihåg att inte vara i solen för länge, varnar AEMET, Spanska väderlekstjänsten.
I Las Palmas kan den så kallade ”Panza de burro”  (Åsnemage som hänger över Stan)) rädda situationen en del, men…man kan inte lita på hur det ser mulet ut, för UV-strålningen kommer igenom ”mulenheten”.
TA VARNINGEN på ALLVAR!!!
Två av redaktörens barn, med familj, är just nu i Las Palmas och njuter av ledighet och värme, nu när vi skakar av kyla på nätterna och även dagarna i Sverige. Regnet kyler ner allt för mycket och blötan inbjuder inte till att vistas utomhus. Men nu har SMHI- (svenska väderlekstjänsten), lovat att värme är på väg, så CARPE DIEM, Ta vara på dagen.

Bästa sommarhälsningar trots allt!

Gunnar Forsberg Kanarielivs Reaktion fn. i Sverige. Foto: AEMET


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: