SENASTE NYTT KANARIEÖARNA

LA GOMERA
GOMERAS BRÄNDER släkta
Den kraftiga branden som brutit ut  igår på La Gomera, i områden kring Vallehermoso, har räddningstjänsten fått kontroll över på söndagskvällen.
Idag, måndag, 8.22, fick bofasta på de följande platserna: El Lomo, El Balo y El Mono besked om att de kunde dåtervända till sina hem. De hade varit evakuerade pga. a risken för rökskador och även elden.
I släckningsarbetet har man använt flera pumpanläggningar, en flygmaskin för vattenbombning och två helikoptrar, plus ett stort manskap ur flera räddningstjänster.
Det är inte klart hur branden startade, men man undersöker bland askorna och resterna för att försöka hitta orsaken. Att det startade i det mycket torra gräset, är bekräftat.

———————————————

SPANSK BANK får jätteböter för att inte ha övervakat penningtvätt.
LOGGA 2Spanien har fått en rigurös lag som tvingar banker och flöretag att bevaka så att det inte kan ske ”penningtvätt.”
Det betyder att det är lag på att få veta var insättningspengar kommer ifrån samt att man inte kan handla för mera än 2999 € kontant. Det blir butiken eller banken som blir ansvarig och kan få brutala böter.
I denna publicering är det spanska BANKINTER som fick böter på 1.200 000 € för att inte bevakat ett sådant fall. Det framgår inte vem eller hur mycket det gäller, men man måste vara noga med att inte överträda just denna lag, annars kan det bli jättedyrt.

———————————————————————–

RIU PALACE MELONERAS återinvigt efter renovering.
RIU PALACE 5 stjärnor
Det har blivit ett femstjärnigt hotell med mycket vacker och smakfull design.
Man har investerat 30 miljoner € under det senaste året och redan nästa vecka tar man emot de första gästerna efter att hotellet stängdes för renovering.
800 gäster anländer nästa vecka och det ska bli mycket intressant testa att logistiken och servicen håller måttet.

Det har blivit en allt större efterfrågan på fem*-hotell, så RIU följer med tränden.

Text: Ur Canarias7. Foto: Kanarielivs arkiv och Canarias7


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: