SLÄKTFORSKNINGS-INFO i San Agustin

Intressant info om släktforskning


Ett fyrtiotal nyfikna personer kom till onsdagskvällens föreläsning hos Svenska kyrkan i San Agustin.

Det var Griggus Per Norberg från Släktforskarnas hus som berättade om hur man kommer igång med släktforskning. Det blev en trevlig kväll med ost och vin till förrätt och föreläsning till huvudrätt.
Många frågor fick svar och intresset är stort för fortsatt verksamhet med kurser för de som vill ha en ny rolig hobby att utöva på sin vistelse på Kanarieöarna eller hemma i Sverige.

Har man bara tillgång till en Internetuppkoppling och en dator kan man släktforska var som helst. Åhörarna fick information om vilka verktyg man behöver för att hitta sin släkt såsom olika databaser och CD skivor, samt tips om olika släktforskarprogram där man registrerar sin forskning.

Anledningarna till att börja släktforska kan vara många. Gamla foton i ett album som kommer fram vid ett arvskifte, brev från någon som emigrerat för länge sedan, en bara ren nyfikenhet om hur ens historia ser ut.

Kurser i släktforskning på Gran Canaria planeras för 2015 och intresserade är välkomna att höra av sig till [email protected] för mer information.

Text och Foto: BackLena Holm

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: