De tre kungarna besöker Las Palmas igen

IMG_1412Den 5 januari, imorgon, kl. 12.00 anländer de tre kungarna Melchor, Gaspar och Baltazar till Kryssningshamnen vid Santa Catalinaparken.
Det är tusentals barn med sina föräldrar som är på plats sedan tidigt för att kunna få möjlighet att överräcka sina önskelistor direkt till kungarna.
Hela hamnområdet kommer att krylla av barn och vuxna, så det är viktigt att vara där i tid, för att få plats att se något.
Ute vid Kryssningskajen är det uppriggat en scen, där det från kl. 10.30 kommer att vara uppträdanden av kända barnartister och andra kändisar.Kungarna
Vid tolvtiden kommer de tre stora bogserbåtarna in i hamnområdet och, efter ett antal uppvisningar om vad man kan göra med en sådan båt, lägger båtarna till vid den långa kajen och kungarna kan gå av och ta emot publikens hyllningar och stiga upp på IMG_1415Kamelerna och förbereda sig för den långa paraden, först ut till yttre hamnen och från stora torget där, vid bussterminalerna, startar sedan processionen in mot stan och genom stan till San Telmo-parken.
Det är beräknat att ta ca. 4 timmar innan alla har kommit fram.
Bra utsiktsplatser är Santa Catalinaparken och de öppna platserna på vägen fram till San Telmo.IMG_1466
Det kan vara bra att ta med lite varma kläder om man ska stå ute en längre tid. Hur de lätt klädda vagndeltagarna klarar kylan är en gåta.

Med denna upplevelse startar sedan ett firande till långt in på natten på TRIANA-gatan från San Telmo-parken och dess omgivningar. Affärerna är öppna till midnatt och IMG_1463ute-serveringar efter gågatorna har specialtillstånd att ta emot gäster till långt fram på småtimmarna.
Sedan vaknar man till den 6, och då förväntas det att Kungarna har gått förbi, där man bor, och lämnat sina gåvor efter alla barns önskelistor.

Detta är Julklappsdagen för barnen i dessa länder. Man räknar inte Jesusbarnet som den största gåvan utan Kungarnas (de tre vise männen) gåva till Jesu föräldrar. Jesus är den verkliga gåvan, men här är det lite IMG_1477annorlunda tradition.

Vi kan se att nu startar våren med lite ljusare dagar och den tidiga blomningen kommer i januari. Det är mycket att uppleva och se från och med nu på vår vackra ö.

GOD FORTSÄTTNING på det påbörjade 2015.
Kanarielivs red./Gunnar, Text; Leif, Foto.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: