RÖDA turistbussarna firar sin 500 000 passagerare

De dubbeldäckade Röda turistbussarna i Las Palmas har utsett GranCanaria_guagua1passagerare nummer 500 000 på tisdagen den 17 mars.

Michael Andrew Griffin, en turist från Norwich (Storbritannien) som besökte ön för första gången och har fått en minnesbiljett som den 500.000-de  passagerare i Röda Turistbussarna i Las Palmas.

Borgmästaren, Juan José Cardona och kommunalrådet för turism, Pablo Barbero, bland andra, har fått se i eftermiddag den halv miljonte passageraren på de Röda Bussarna.
Det blev en britt som semestrar i huvudstaden med sin fru, Linda Susan.

500.000-de passageraren presentades med en ”specialbiljett”, ett minnesmärke, diverse presentreklam och en middag på restaurang i stan.

FOLKMUSIKUnder välkomstceremonin, har besökare och andra passagerare på de Röda bussarna sett föreställningar av traditionell kanarisk musik och dans och färgglada animationer.

Paret Griffin är ”glada” att det blev just dom som blev uppmärksammade i Las Palmas, en stad som de bedömde som ”vacker, med en fantastisk historisk arkitektur från en stor tid, som vi har lärt känna idag.”

”När man åker runt på turné med denna buss, kan man se de mest intressanta delarna av staden och få på plats uppleva olika saker och sedan gå till de områden som har verkat mest attraktivt”, lägger Michael Andrew Griffin till.

Juan José Cardona gratulerade det brittiska paret och uppmuntrade dem att lära känna den nya turismen och kulturella resursen i huvudstaden, inklusive Las Palmas Film Festival, som äger rum under hela veckan.

Tourist Guaguas i Las Palmas startade sin verksamhet den 28 februari 2008 och har under sina sju års verksamhet bidragit till att öka turismen i staden.

Festligheterna fortsatte säkerligen ombord i båten och paret Griffin blev nog firade lite extra när de kom ombord på kryssaren.

Text: Gunnar Forsberg. Foto: Leif Kempe, Kanarielivs arkiv.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: