Brottsutredning kring hanteringen av brinnande trålare

Foto: SAR En brottsutredning har inletts angående hanteringen av den ryska trålaren Oleg Naydenov, som började brinna i Las Palmas hamn den 11:e april, och några dagar senare sjöns i havet utanför Gran Canaria.

Foto: SAR
En brottsutredning har inletts angående hanteringen av den ryska trålaren Oleg Naydenov, som började brinna i Las Palmas hamn den 11:e april, och några dagar senare sjöns i havet utanför Gran Canaria.

En brottsutredning har inletts kring hanteringen av den brinnande trålaren Oleg Naydenov som bogserades ut till havs och sjönk den 14:e april.

Hamnchefen har uppmanats att lämna in en ännu mera detaljerad rapport om vad som egentligen hände när fartyget började brinna i Las Palmas hamn den 11:e april. Åklagarmyndigheten vill nu reda ut om alla beredskapsplaner, både i hamnen, inom räddningstjänsten, och kustbevakningen, var uppdaterade när besluten att bogsera ut det brinnande skeppet togs.

Framförallt vill man ta ta reda på om det hade utretts några alternativ till att bogsera ut skeppet tills havs, ett beslut som indirekt kan sägas ha orsakat oljekatastrofen på Gran Canaria.

Under fredagen berättade vice statsminister Soraya Sáenz de Santamaria under en presskonferens att det kan finnas fler läckor i skrovet på den sjunkna trålaren än de tre som redan upptäcks via en radiostyrd obemannad ubåt.

Hugo Ryvik på Canariajournalen.no har mer om oljekatastrofen på Gran Canaria.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: