Bilder på MÅNFÖRMÖRKELSEN 2015.09.28

Mitt i kalla natten, kl. 03.40, positionerade jag mig på takterrassen i KLOCKAN 04.11huset där vi bor och satte upp kamerastativet.

Det var kolsvart där uppe, så jag behövde en ficklampa för att kunna se att ställa in kameran. 
Det var alldeles klart och kallt. Efter en stund kom det upp flera grannar i huset för att titta på skådespelet. Lite längre ut på Terrassen var det frost och halt.

Jag fick se månen på en gång, med en skärva i underkant i lysande vitt och jorden som kommit emellan solen och månen.
Det var svårt att hitta den lilla månen i kamerasökaren men till slut kunde jag zooma in den så den fanns med på skärmen, men den rörde sig snabbare än jag hade tänkt, så det blev några bilder ändåBLODMÅNE perspektiv.

Månen befinner sig ganska långt bort från Jorden, så det är bara en liten prick i kamerasökaren, ca. 385 000 km från jorden.
En intressant uppgift är, att avståndet ökar lite varje år, ca. 3 cm / år. Inget märkvärdigt, men ändå.
För att se mina bilder i ett kort bildspel, klickar du HÄR  så startar bildspelet jag gjort med några av de bilder jag tog.
IMG_7244
Spännande upplevelse, glad och nedkyld, fick jag ner till värmen inomhus och satte i minneskortet i datorn och tittade på det jag hade fångat in.
Flera av bilderna var inte användbara, men de jag sparade tycker jag kan gå att visa, även om det inte har proffs-klass.
Vid 05.30 kröp jag glad ner i varma sängen och sov till 9. Skönt!!

Kanarielivs reportage: Gunnar Forsberg, Foto och Bild.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: