Gå torrskodd ända ut till La Barra-revet

 

REVET-1

FOLKFESTER / NATURFENOMEN: Vissa tider på året år tidvattnet så lågt att man kan gå hela vägen ut till revet utanför Las Canteras i Las Palmas. När detta sker blir det folkfest för kanarierna.

Trots vädjan från stadens miljöorganisationer blev det en traditionsenlig ”folkvandring” från Las Canteras-stranden över till ”La Barra” – revet som bildar en front mot det öppna havet.

TEXT & FOTO: BENGT BJÖRNEKÄRR

Miljöansvariga har kunnat konstatera att den årliga promenaden över till revet har skadlig inverkan på bottenvegetationen och därför borde inställas.

Nu var det hundratals stadsbor som inte ville bryta traditionen och samlades på revet och umgicks där några timmar på eftermiddagen och in på kvällen. De yttre förutsättningarna var utmärkta med 26 grader i luften och nästan lika många i vattnet.

Fenomenet med det extremt låga vattenståndet inträffar en gång om året – i thseptember månad – då planeterna står i ett visst förhållande till varandra.

Det var kanske ändå några som avstod från ”La Caminata a la Barra” och istället sällade sig till den månghövdade publiken som fyllde Las Canteras-paseo vid Playa Chica.
Detta hände pga. den extrema månförmörkelsen som påverkade vattenståndet.

Tack Bengt Björnekärr för rapporten. 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: