En unik filmsnutt på den största vithaj som har filmats hittills

Detta är ingen skrämselfilm eller varning för hajar i Kanariska vatten men denna filmning är gjord på den hittills största filmade vithajen.
HAJ HOPPAR
Vattnet kring den mexikanska ön Guadalupe söder om Kalifornien är rena eldoradot för turister, dykare och andra hajnördar, som försöker få en skymt av oceanernas stora rovdjur, i synnerhet vithajen.

En av dem är marinbiologen Mauricio Hoyos Padilla, som precis publicerat en video av en stor hajhona, som han uppskattar är drygt 50 år gammal och sex meter lång.

Deep Blue, som världens största vithaj nu kallas, är utan tvekan en stor och fin representant för arten, men haj-biologen Christopher Lowe vid California State University anser att storleken kanske beror på att hon är dräktig. I stället för en vithajs normala torpedliknande form är hajen i videon ganska knubbig.

Vi ska vara glada att vi inte har sådan bestar i vattnen vid Kanarieöarna.
D
et vi kan se i våra vatten, som påminner om haj, är delfiner. Delfiner har rykte om sig att kunna jaga iväg haj från stränderna där det kan finnas surfare och badare. Men detta exemplar, kan troligen inte någon delfin jaga iväg.

KLICKA HÄR  —-
för att se denna best i sin naturliga miljö. Det är en publikation i senaste numret av National Geographics WEBB-upplaga.

Red:  Gunnar Forsberg; Foto/film: NATGEOs hemsida.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: