En fotografisk resa genom Kanarieöarnas natur

Foto: Niclas Gustavsson. Ur boken "The Great Canaries".

Foto: Niclas Gustafsson. Ur boken ”The Great Canaries”.


Fotografen Niclas Gustavsson gör en fotobok om Kanarieöarna.

Fotografen Niclas Gustafsson gör en fotobok om Kanarieöarna.

FOTO / NATURSKILDRINGAR:Nu är svenske fotografen Niclas Gustafssons fotobok ”The Great Canaries” ute till försäljning! Genom ett speciellt samarbete med fotografen kan man nu köpa boken här via Kanarieliv!

Svenske fotografen Niclas Gustafsson vill utmana den populära bilden av Kanarieöarna som ”golf-Mecca” och poolparty-resort. Nu är hans fotobok The Great Canaries färdig!

Klicka på annonsen i slutet på denna artikel för att komma till beställningssidan!

 Boken är en så kallad ”Coffee Table” bok, dvs en fotobok i stor skala med tryck i hög kvalitet. Motiven fångar de fantastiska naturscenerna som öarna erbjuder, med alla gömda smultronställen som är svåra att hitta.
En intressant teknisk detalj är att bilderna  har scanningsbara så kallade QR-koder så att läsarna kan ta del av exakta koordinater for de platser som fotograferats, och därigenom kunna besöka platserna själva.
The Great Canaries

För fotoentusiaster har Niclas Gustafsson även listat all teknisk data om bilderna, som bländare, exponeringstid och vilken lins som använts så att läsarna kan återskapa liknande bilder själva.

Foto: Niclas Gustavsson. Ur boken "The Great Canaries".

Foto: Niclas Gustavsson. Ur boken ”The Great Canaries”.

 

En av anledningarna till boken är de många stereotypa föreställningarna vi svenskar (och säkert flera andra) har till Kanarieöarna. Några hade jag säkert själv tills jag besökte dem. Något som slog mig var den storslagna, vackra och väldigt mångsidiga naturen här. Vilket jag hoppas kunna ge några smakprov på i boken”,  säger Niclas Gustafsson till Kanarieliv.
En av de sista av de natursköna platserna som Niclas besökte var toppen av den vulkaniska ön La Palma, nära Los Muchachos, för att fånga de sista slutgiltiga bilderna till boken.
För att finansiera sitt bokprojekt har Niclas Gustafsson använt sig av så kallad ”Crowd Funding”, vilket innebär att allmänheten uppmuntrats att ge bidrag till projektet för att det skall kunna förverkligas. Fotoböcker är dyra att producera och många förlag är restriktiva med att ta på sig de kostnader som det innebär att trycka foton i hög kvalitet.

Niclas Gustavsson är 37 år och professionell fotograf. Han bor med sin fru och barn i Stockholm.

 

4ccf760dc26b7a8953e9f0bd87e2b11d_original


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: