Sardinen begravdes … och återuppstod i Maspalomas!


2016 års Karneval i Las Palmas är slut! Helgen bjöd på Drag Queen gala, det Stora Karnevalståget och till sist, på söndagskvällen, den bizarra avslutningen då gråtande, svartklädda ungdomar ”begraver” en enorm sardin i papier maché efter att ha gått en fejkad katolsk begravningsprocession genom stadens gator. 

Samtidigt så satte Karnevalen i Maspalomas igång redan i fredags! Klicka HÄR för programmet för Karnevalen i Syd!

Äntligen kom så ”Sardinen” för att möta sitt öde på en flotte på Las Canteras. Traditionsenligt skulle den färgglada fisken antändas och kremeras på flotten – så skedde också, men nytt för året var att det samtidigt som fisken antändes brakade ett fyrverkeri loss runt sardinen.

Foto: Leif Kempe

Foto: Leif Kempe

 

Strax därpå inleddes huvudfyrverkeriet från La Puntilla och sprakade och small i över en halv timma. Det var så utdraget att en del av publiken fick nog och trappade av innan sista raketen var avfyrad.

Den satte också punkt för årets Karneval i Las Palmas.

Söndagen bjöd på en annan av Karnevalens absoluta höjdpunkter för många, den stora Drag Queen galan. Vår trogne Vimmelfotograf Leif Kempe följde även den, och satte ihop ett bildspel med alla de fantastiska kreationerna som Las Palmas ”drag queens” bjöd på!

Foto: Lars Kempe/Leif Kempe / Promoción de Las Palmas
Video: Leif Kempe
Text: Bengt Björnekärr / Björn Ulfsson

 

Foto: Promoción de Las Palmas

Foto: Promoción de Las Palmas


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: