Ät äkta kanarisk påskmat

Påskens mat är  speciell i Spanien, och kanske alldeles särskilt här på öarna.

SANCOCHO CANARIOI alla hem äter man en ”Sancocho Canario” under Påsken.
Det är till skillnad från allt sött, som även här är en tradition, så ska det vara något salt. Sancocho Canario med CHERNE-fisk är en gammal tradition sedan väldigt länge. Denna rätt äts just på Långfredagen.

Fisken är den saltade och torkade, som man ser hängande i affärerna vid den här tiden. Det ser inte aptitretande ut och luktar inte så gott, men när man väl har tillrett den, blir det riktigt bra, sägs det.
Det ska vara Papas arrugadas (skrynkliga potatisar) och röd eller grön Mojo-sås. Vanlig Sancocho består stuvade grönsaker, eller andra produkter. Just i Påsken ska det vara den Torkade fisken som läggs i blöt och blir som tillagad lutfisk. Lite god sås till, gör att det kallas Sancocho.
GOD apetit!
————————————————–

 


Speak Your Mind

*