Möt SKKs nye ordförande på Gran Canaria!

Foto: Bengt Björnekärr

Foto: Bengt Björnekärr

Skandinaviska Klubben har haft sin verksamhet på Gran Canaria i ett halvt sekel, vilket celebrerats med en stor jubileumsfest, utmärkelse från Cabildo de Gran Canaria och – en ny ordförande. Kanarielivs gode vän och gästskribent Bengt Björnekärr fick förmånen att träffa den nye klubbordföranden för ett samtal.

Peter Fernström valdes vid Klubbens senaste årsmöte till ordförande att efterträda Jens Ole Jespersen, som styrt och ställt i klubben under de senaste 5 åren.
Peter (70) är sedan två år tillbaka lägenhetsinnehavare i Las Palmas och talar redan övertygande om Las Palmas som staden med världens bästa klimat. Det finns även andra fördelar med att bo i en stad, rik på kultur och omgiven av en spännande och vacker natur.

Las Palmas är en idealisk stad att bo i menar Peter, som har sin fasta hemvist i Göteborg.

-Jag vill gärna känna stadspulsen …
Familjen Fernström har segling som det stora fritidsintresset, vilket gjort att man tillbringat de senaste 5 åren på Tysklands och Frankrikes kanaler. Båten ligger fortfarande kvar därnere, men skall nu seglas hem för att utnyttjas i Västkustens farvatten.
DATA OCH EKONOMI SOM BIDRAG

Peter Fernström kan nog bli en bra ledare för Skandinaviska Klubben med sin bakgrund inom IT (som programmerare på LM Ericsson) och i senare skeden i livet som ekonomiansvarig i svenska industriföretag. Peter känner stor entusiasm inför det nya ”jobbet”, som han blir ansvarig för fr.om årsmötet nästa år.
Ett av de viktigaste uppdragen till att börja med blir att förelägga styrelsen en utredning för att kunna ändra föreningens stadgar på ett par väsentliga punkter – inte oväntat av ekonomisk art.

 

TEXT & FOTO: BENGT BJÖRNEKÄRR


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: