Brad Pitt vinkar farväl för denna gång!

Så här såg en av scenerna ut från filmen "Allied", när den spelades in i Las Palmas i Maj.

Så här såg en av scenerna ut från filmen ”Allied”, när den spelades in i Las Palmas i Maj.

I måndags var sista inspelningsdagen här i Las Palmas för storfilmen ”Allied” med Brad Pitt i huvudrollen. Under några dagar har vissa delar av stan förvandlats till scener med prägel av Marocko. Handlingen utspelas under andra världskriget i kampen mellan tyskarna och de allierade.

Foto: Bengt Björnekärr

Foto: Bengt Björnekärr

Av: Bengt Björnekärr / Gran Canaria Aktuellt Facebookgrupp
Invånarna i stan har med stort intresse följt arbetet med filmen och fått en god insikt i filmens underbara värld. Man slås av vilken fantasi och vilka resurser som finns. På en dag kan en gatubild plötsligt förvandlas och ge intryck av att vara en helt annan tidsepok och plats.
Man imponeras också av logistiken. Att samtidigt få all rekvisita på plats är i sig en prestation – här på ön. Ett dussin kameler, några hundra statister, ett tiotal elgeneratorer, antika bilar och militärfordon, kulisser, tyska flaggor, tyska militäruniformer, m.m. var vad som krävdes i vissa tagningar. Det gäller att ha en generös budget.

 

Generösa var också skådisarna som bodde på Santa Catalina-hotellet. De tog tid för att beblanda sig med sina beundrare och skojade och skrev autografer.
Varför man förlagt inspelningen av Marocko-exteriörer till Las Palmas fick jag aldrig klart för mig.
Alla inspelningsplatser krävde att man täckte asfalten med sand, så det är åtskilliga ton som tippats ut och sedan samlats upp igen av renhållningsavdelningen.
Det kändes litet kusligt att se tyska flaggor vaja över en del byggnader i stan – t.ex. den gamla isfabriken vid busscentralen Manuel Becerra – som för en dag förvandlades till ett tyskt konsulat i Casablanca.Inspelnign av filmen "Allied" i Las Palmas


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: