Slut på skitlukten från fartygen … åtminstone om dagarna

Fartyg lastade med kreatur har blivit ett problem i Las Palmas då stanken från avföringen lägger sig som en dimma över staden.

Fartyg lastade med kreatur har blivit ett problem i Las Palmas då stanken från avföringen lägger sig som en dimma över staden.

Problemen med stinkande fartyg lastade med kreatur i Las Palmas hamn är nu delvis lösta genom restriktioner för vilka tider fartygen får ankra. Nattetid får vi dock fortfarande räkna med att lukten av dynga och annan djuravföring kommer att driva in över staden.

Text & Foto: BENGT BJÖRNEKÄRR

Det har åter blommat upp en debatt på svensk TV om djurtransporter genom Östeuropa och hur djuren behandlas. Vidriga scener har spelats upp, men vem kan göra något åt det?
Här på ön har vi också uppmärksammat kreaturstransporterna, som dock sker sjövägen till arabländerna.

Transporterna går från Sydamerika till Turkiet, Syrien, Egypten och en del andra länder i Mellanöstern. Det är ingen som klagat på hanteringen av djuren, utan nu är det lukten från fartygen som upprör stadens invånare.

Det är en otrolig stank som lägger sig som en dimma över gamla stan och andra närliggande områden.

Det är inte så ofta fartygen kommer, men det märks direkt.
Senast var det Almawasi lastad med 18 238 kor som spred sin fragancia. Före det hade vi besök av Polaris med last av tusentals kreatur.

Hamnmyndigheterna har efter detta beslutat att kreaturstransporter hädanefter får begränsad tid för bunkring i Puerto de la Luz.

Ankring på redden får numera bara ske under tiden 22.00 – 07.00.
Hur kossorna har det ombord tycks inte bekant för media, eller så struntar man i det?

13975519_10154461661478413_6305414586978439156_o

 

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: