Ännu en fiesta för partysugna!

Foto: Bengt Björnekärr

Foto: Bengt Björnekärr

Just nu är det högsäsong för allmänna utomhusfester på Gran Canaria! I helgen inleddes två fiestor i Las Palmas – El Pilar i Guarnateme och La Naval i hamnområdet. Varje helg är det alltid någon flesta på gång på ön – året om. Senaste tillskottet inleddes i lördags i Puertillo – Arucas kommun.

TEXT & FOTO: BENGT BJÖRNEKÄRR

I det gamla fiskeläget hade man riggat upp en utställning med det vanliga i form av handarbeten och smycken, mat, vin och bröd.
Restaurangerna var välbesökta – likaså barerna. Det är ett väsentligt behov av att få träffas och pratas vid.

Från den speciellt uppbyggda estraden spelades musik av olika slag – en jazzkvartett spred en uppskattad serie låtar över det gamla fiskelägets bahia.
Namnet på siestan, som skall bli en årlig tillställning, är ”Fiesta de Cangrejo”. (Krabbfesten) Tyvärr fanns ingen krabba varken till påseende eller att äta, så det fick bli litet ”Vuelta de cerdo” (”fläskkotlett”) att stilla hungern med.
Jag tror att ”Krabbfiestan” kan bli en stor framgång. Det var mycket folk redan nu, men när Las Palmas-borna blir varse festligheterna tror jag det blir mycket välbesökt och uppskattat.
Ta med badbyxorna!
I Puertillo finner man ett par naturliga pooler, som man kan utnyttja om stämningen och temperaturen blir för hög.
Det är lätt att ta sig till Puertillo (”Lillhamnen”) med Globalbussarna, som går mot Galdar och Arucas. Ta t.ex. buss nummer 206.
Nästa år har man kanske lyckats fånga några krabbor för middagsborden.

Foto: Bengt Björnekärr I Puertillo finns naturliga pooler där det kan vara skönt att svalka av sig om det blir för hett i festandet!

Foto: Bengt Björnekärr
I Puertillo finns naturliga pooler där det kan vara skönt att svalka av sig om det blir för hett i festandet!


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: